Anasayfa Haber Overwatch, Oyuncu Eşleştirmeye İlginç Bir Özellik Ekliyor

Overwatch, Oyuncu Eşleştirmeye İlginç Bir Özellik Ekliyor

Bundan böyle oyuncular, memnun kalmadıkları takım arkadaşlarıyla geçici süre eşleşmemeyi tercih edebilecek.

Takım halinde oynanan oyunlarda iyi takım arkadaşlarına denk gelmek son derece önemli. Zararlı (toksik) takım arkadaşları oyun esnasında konsantrasyonu bozabilirken, sizin kadar yetenekli olmayan takım arkadaşları da kazanmaya giden yolda engel olabiliyor.

Bu tip takım arkadaşlarıyla karşılaşıldığında oyuncular genellikle bir sonraki oyuna girmeden önce beklerler. Böylece eşleşmek istemedikleri oyuncuların farklı bir oyuna girme ihtimalleri artar. Overwatch ise bu beklemelere gerek kalmayacak ilginç bir eşleştirme özelliğiyle karşımıza çıkıyor.

“Avoid as Teammate” seçeneğiyle oyuncular, eşleşmek istemedikleri oyuncularla 1 hafta boyunca aynı takıma düşmeyecekler. Her bir oyuncu, istediği 2 oyuncuyu Avoid as Teammate ile engelleyebilecek. 1 haftanın sonunda kilit otomatik olarak yeniden açılacak.

Yeni özellik, Overwatch’un PTR sunucularında test edilmeye başlandı. Avoid as Teammate’in önümüzdeki günlerde ana sunucularda aktifleştirileceği tahmin ediliyor. Bu seçeneğin oyun tecrübesini ne yönde etkileyeceği ise merak konusu. Benzer bir özelliğin orta vadede Heroes of the Storm’a da gelme ihtimali bulunuyor.