Anasayfa Haber Snapdragon 845 PCB Tasarımı Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılacak

Snapdragon 845 PCB Tasarımı Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılacak

Telefon için geliştirilen PCB tasarımları, dizüstü bilgisayarlara yerleştirilecek.

Qualcomm ile işbirliği yapan Microsoft, Windows 10’u Snapdragon işlemciler ile çalıştıracak ürünlerin geliştirilmesi için çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz aylarda Snapdragon 835 işlemcisine sahip dizüstü bilgisayarlar duyurulmuştu. Bu bilgisayarlar, 20 saat ve üzeri kullanım süreleriyle çok sayıda teknoloji meraklısının ilgisini çekiyor.

Qualcomm, tıpkı ekran kartı üreticilerinin yaptığı gibi yeni Snapdragon 845 işlemcisi için referans bir PCB geliştiriyor. Bu PCB’nin özelliği ise hem telefonlara, hem de dizüstü bilgisayarlara yerleştirilebilecek bir yapıda olması. Böylece Snapdragon işlemcili bilgisayar satmak isteyen donanım üreticileri bunu kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Şirketin bu hamlesiyle birlikte telefon geliştirebilen neredeyse tüm küçük şirketler bile kolayca Windows 10 işletim sistemine sahip tablet, ikisi bir arada veya dizüstü bilgisayar üretebilecekler. Dizüstü bilgisayar işlemci pazarında payı büyük olan Intel’in Qualcomm’un bu hamlesine nasıl cevap vereceği ise bilinmiyor.