Anasayfa Makale Türk Oyun Stüdyosu Cultic Games’ı Ziyaret Ettik

Türk Oyun Stüdyosu Cultic Games’ı Ziyaret Ettik

Türk oyun stüdyosu Cultic Games’i ziyaret ettik ve geliştirdikleri Stygian: Reign of The Old Ones isimli korku oyununu konuştuk. Röportajımızda oyunu geliştiren ekibin farklı üyelerini, rollerini, oyun yapmanın adımlarını ve pek çok detayını bulabilir, daha yakından tanıyabilirsiniz…

Türkiye’de oyun geliştirme üzerine çalışan, bu konuda emek veren ekiplerden biri olan Cultic Games’i ziyaret ettik. Kickstarter’da başarılı olan, Steam Greenlight’ta yeşil ışık gören,  hatta şu an demo olarak da indirip deneyebildiğiniz, ön satışa çıkmış bir oyun geliştiriyorlar: Stygian: Reign of the Old Ones.

Geliştirici ekip ile yaptığımız röportajda hem ekipten oyunlarını, hem de projedeki rollerini anlatmalarını istedik.

A Lovecraftian Roleplaying Video Game of Horror, Loss and Madness tanımına sahip oyun şu an İngilizce geliştiriliyor, ancak Türkçe yerelleştirmesi de olacak. Hatta yapacak isimler de çok iyi, değişmezse mükemmel olmasını bekleyebiliriz. Şimdilik Türkçe tanım için şöyle söyleyelim: “Lovecraft ekolünde, korku, yitiriş ve delilik üzerine bir bilgisayar oyunu.”

Oyun H.P. Lovecraft’ın tarif edilemez dehşetlerini, romanlarda olduğu gibi insan hikayesi üzerinden işliyor. Old School tabir edilen eski güzel RPG’lerin, yeni nesil bir devamı. Niş tabir edilen bir tür olsa da dünya üzerinde korku ve dram, Lovecraft hikayeleriyle bağlantılı oyunlar aslında oldukça seviliyor. Projenin destekçi kitlesi oldukça güçlü ve yorumlara baktığımızda da oyunu sahiplendiklerini görebiliyoruz.

Hikayeye yabancı olanlara Cthulhu Mitos’u üzerine farklı kitaplar bulup okumalarını tavsiye ederiz. Ancak özetle insan aklının almayacağı, farklı boyutlar, farklı yaratıklar, antik dehşetler bizim diyarımızda akıl perdemizin incecik zarının hemen ardında yer alıyor. Bazı antik nesneler, mekanlar ya da eski ritüeller bunlara dokunmamızı, maruz kalmamızı ve doğal olarak delirmemizi sağlıyor.

Kısaca oynama fırsatı bulduğum demo’da gördüğüm kadarıyla Stygian’ın hikayesinde ise koca bir şehir bizim boyutumuzdan farklı bir boyuta geçmiş gibi duruyor. Burada mahsur kalmış durumdayız ve etrafımız garipliklerle dolu. Viktorya dönemi İngiltere’si teknolojisi, araçları ve ağdalı lisanı ortama hakim.

Ekibe gelirsek:

  • Yaratıcı Yönetmen: Can Oral
  • Yazılım Takım Lideri: Devrim Demirkan
  • Sistem Tasarımcısı / Veri Tabanı Operatörü: Yavuz Sürmeli
  • Teknik Sanatçı: Can Cellek
  • Metin Yazarı: Barış Sılay
  • İllüstratör / Animasyon Sanatçısı: Abdullah Sarışen
  • İllüstratör: Ege Bilgen
  • Besteci: Aslı Kobaner

Ekibin müzik, sanat, edebiyat konusundaki ortak uyumu, iletişimi, oyunun hissiyatında da bir tutarlılık oluşturuyor. Geliştirme sürecinde başarılar diliyoruz.

Özellikle Stygian’ı merak edenler ya da oyun geliştirmeyle ilgili bir Türk ekibin rolleriyle ilgili bilgi edinmek isteyenler için her biriyle ayrı ayrı görüştük. İzleyenlere iyi seyirler, oyun geliştirenlere başarılar, oynayanlara da iyi eğlenceler dileriz.