Anasayfa Haber Overwatch Battle Royale Geliştirilebilir

Overwatch Battle Royale Geliştirilebilir

Overwatch yöneticisi Jeff Kaplan, Battle Royale türü ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Günümüzde Battle Royale türü o kadar popüler oldu ki, çok sayıda FPS oyun geliştiricisinin gizliden gizliye Battle Royale oyunları üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor. CS:GO’nun ve Paladins’in Battle Royale oyunu geliştirileceği konuşulurken, Activision da bu türde bir oyun geliştirdiğine işaret etti.

Overwatch’un başındaki isim Jeff Kaplan da bu tür hakkındaki düşüncelerini paylaştı.  Kaplan, Overwatch ekibinin büyük çoğunluğunun PUBG hayranı olduğunu ve Battle Royale modunu ciddi ciddi düşündüklerini söyledi.

Overwatch Battle Royale’ın yapılması için en büyük engelin kahramanlar olduğunu ekleyen Kaplan, Tracer, Ana ve Junkrat gibi “kahraman” olmayan karakterlerle bir Overwatch oyununun yapılmasının anlamsız olacağına işaret etti.

Overwatch savaşlarının genellikle 15 – 40 metrelik mesafelerde yaşandığına dikkat çeken Kaplan, Fortnite ve PUBG’nin en önemli özelliğinin uzun mesafeli savaşlara imkan sağlaması olduğuna değindi.

Overwatch haritalarındaki detaylar üzerinde oldukça dikkatli çalışan Blizzard, PUBG’deki gibi 4×4 km haritaları geliştirmekte zorlanabilir. Blizzard’ın Battle Royale geliştirmesi halinde bunu ne şekilde sunacağı da merak konusu. Overwatch Battle Royale bir mod yada ayrı bir oyun olabilir.