Anasayfa Haber Microsoft, Windows 10 Redstone 5 Üzerinde Çalışıyor

Microsoft, Windows 10 Redstone 5 Üzerinde Çalışıyor

Redstone 5 için çıkarılan yeni Insider sürümünde Sets özelliği geliştiriliyor.

Wndows 10 Spring Creators Update’in yayınlanmasına günler kala, Microsoft bir sonraki büyük güncelleme için geliştirdiği Insider sürümünü yeniledi. Redstone 5 17639 sürümünü alan Skip Ahead Insider kullanıcıları, Sets özelliğiyle ilgili pek çok geliştirmeyle karşılaştı.

Uygulamaların, ayarların, yazılımların, web sayfalarının ve diğer pek çok içeriğin tek pencere üzerinde çalışmasına olanak sağlayan Sets özelliği, geçtiğimiz Insider sürümlerinde kullanıma açılmıştı. Microsoft bu özelliği kullanıma açtığından bu yana geliştirmeye devam ediyor.

Redstone 5 17639 sürümüyle birlikte Sets pencereleri arasında sürükle – bırak yapılabiliyor. Ayrıca tek Sets penceresi üzerindeki farklı uygulamalar da Alt – Tab yapıldığında ayrı ayrı görüntülenebiliyor. Sets’in ayar seçenekleri geliştirilirken, tek pencere üzerinde birden fazla Dosya Gezgini sekmesi de açılabilecek. Yeni Dosya Gezmesi sekmesi için CTRL + T tuş kombinasyonu kullanılacak.

Sets için bunların dışında da çok sayıda geliştirme yapan Microsoft, Windows’a bazı farklı özellikler de ekliyor. Bundan böyle bağlı Bluetooth cihazlarının batarya seviyesi ayarlar menüsünde görüntülenebilecek. Hesap makinesinde de karekök seçeneğinde yaşanan bazı sorunlar giderildi.

Bir sonraki büyük güncelleme için geliştirilen bu özelliklerin, sonbahar aylarında Redstone 5’in resmen çıkmasıyla birlikte, tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.