Anasayfa Haber MIT, İç Sesi Algılayan Bir Kontrol Cihazı Geliştiriyor

MIT, İç Sesi Algılayan Bir Kontrol Cihazı Geliştiriyor

AlterEgo adı verilen cihaz, iç sesimizi algılayarak komutlara dönüştürüyor.

Elektronik cihazlarla iletişimimiz sürekli evriliyor. Eskiden klavye ve fare aracılığıyla iletişim kurduğumuz cihazlar, bugün dokunmatik ekranlar aracılığıyla bizden komut alıyorlar. Yakın gelecekte de sesli iletişim yaygınlaşacak. Peki bir sonraki adım ne olacak?

Geçmişte elektronik cihazlarla iletişim için kullanılacak pek çok farklı cihaz geliştirildi. Fakat bu cihazlar günlük hayatımızın bir parçası olacak hale getirilemedi. Ancak MIT biliminsanlarının geliştirdiği AlterEgo isimli iletişim cihazı, geleceğin iletişim araçlarından biri haline gelebilir.

AlterEgo, aklımızdan bir şey geçirirken ortaya çıkan sinyalleri algılayabilen bir cihaz. Kulağımızdaki kemiklerden gelen titreşimleri kulak yolunu engellemeden algılayan AlterEgo, bu sinyalleri anlamlı verilere dönüştürüyor. Bu sisteme entegre edilen yapay zekaya sahip bilgisayar ise cevaplarını kullanıcının kulağına fısıldıyor.

AlterEgo’nun sağladığı teknolojik sıçramanın yanı sıra böyle bir teknolojinin son derece küçük bir alana sığdırılmış olması da büyük bir başarı. Cihazın daha da küçültülmesi oldukça mümkün görünüyor.

Cihaz, bu boyutlarıyla bile çeşitli sağlık sorunları yaşayan kişiler tarafından kullanılabilir. Tek yapılması gereken şey elde edilen ses verilerini Microsoft Sam benzeri bir konuşma yazılımı aracılığıyla dışarı vermek.

AlterEgo’nun potansiyeli çok büyük. Eğer MIT bu cihazın yüksek isabetle çalışmasını sağlarsa, kısa vadede çok farklı elektronik cihazların ortaya çıkmasına ve yaygınlaşmasına sebep olabilir.