Anasayfa Makale En İyi GTA 5 Modları

En İyi GTA 5 Modları

Daha heyecanlı bir Los Santos deneyimi için bu modlara bir göz atın deriz.

GTA 5 yayınlanalı neredeyse 5 yıl oluyor. Rockstar Games’in epik açık dünya aksiyon/macera oyunu, bu süre içinde birden fazla nesle konuk etti. Çıkışından sonra yayınlanan Online modu ile de ömrü birkaç yıl daha uzatıldı.

GTA 5 günümüzde hala en çok oynanan oyunlardan biri ve sadece online modundan da bahsetmiyoruz. Oyuncular GTA 5’in tek kişilik modunda bile saatlerce yapabilecek bir şeyler bulabiliyor. Oyunun sahip olduğu devasa mod topluluğu da bunun başlıca sebeplerinden biri.

GTA 5 için bugüne kadar yüzlerce mod yayınlandı. Oyunun grafiklerini baştan aşağı yenileyen dev paketlerden, ufak tefek kozmetik değişiklikler yapan scriptlere kadar dev bir mod kütüphanesi GTA 5 oyuncularının hizmetinde. Biz de bu yazımızda ilginizi çekebilecek farklı GTA 5 modlarını listeledik.

Grand Theft Space

Oyuncuyu Los Santos’un güneşli sahillerden alıp uzayın derinliklerine fırlatan Grand Theft Space modu, tam fonksiyonel bir uzay aracına ve keşfedilebilir 11 gezegen ve 3 uyduya sahip. Sürekli gelişmekte olan Grand Theft Space modu şu anki haliyle bir Mass Effect olmasa da, oyunculara ufak da olsa bir uzay macerası yaşatıyor.

Natural Vision Remastered

GTA 5’in grafiklerinin kendine has bir güzelliği olsa da, oyun için pek fotorealistik demek mümkün değil. Natural Vision Remastered modu da oyunculara aradıkları gerçekçi grafikleri sunmayı hedefliyor. Oyunun görsel tasarımını baştan aşağıya değiştiren bu mod, Razed adındaki yaratıcısı tarafından 1200 saati aşkın bir sürede geliştirildi.

Project London

Bir başka grafik modu olan Project London, güneşli Los Santos şehrini Londra’nın yağmurlu atmosferi ile değiştirmeyi hedefliyor. Hala geliştirme aşamasında olan modun yaratıcısı KieranMerrilees, adım adım Londra’nın ünlü binalarını ve tarihi yapılarını oyuna ekliyor.

LSPDFR

GTA 5 genellikle oyuncuyu polisler ile karşı karşıya getiriyor. Peki ya oyuncu bir polis olmak isterse? İşte orada devreye LSPDFR modu giriyor. LSPDFR modu ile polis telsizlerini dinleyip çatışmalara polislerin yanında katılabilir ve yüksek hızlı araç takiplerinde yer alabilirsiniz.

Funny Vehicles Pack

GTA 5’te herkese ve her zevke uygun bir araç var. Tabii zevkiniz gerçekçiyse. Eğer değilse de merak etmeyin, Funny Vehicles modu tahmin edebileceğiniz her çeşit absürt aracı oyuna ekliyor.

Superhot Mod

Superhot, zamanın oyuncu ile paralel hareket ettiği oldukça farklı bir FPS oyunu. Superhot modu ise aynı mekaniği GTA 5’e ekliyor. Superhot modunda silahlı çatışmaların ne denli fonksiyonel olduğu tartışılır. Ancak bu ilginç yaklaşımın oyuna yeni bir hava katacağı su götürmez bir gerçek.

Gang and Turf

Lucas Vinicius tarafından geliştirilen Gang and Turf, oyunun sahip olduğu en eski modlardan biri, ancak günümüzde hala yoğun ilgi görüyor. Bunun başlıca sebebi ise oyuncuların GTA: San Andreas’tan alışık olduğu çete savaşı mini oyununu GTA 5’e eklemesi. Gang and Turf modu oyunculara kendi çetelerini ve çete araçlarını sunuyor. Gerisi ise kaotik bir çete çatışması.

Marlowe Valley

Gerçek bir organize suç lideri gibi hissetmek isteyenler için Franklin’in nezih bir mahalledeki ufak evi pek yeterli olmayabilir. Daha egzotik bir deneyim arayanlar için Marlowe Valley modunu tavsiye ediyoruz. 30 araç kapasiteli, birden fazla helikopter pistine sahip, silahlı güvenliği bulunan bu devasa mansiyon aradığınız deneyimi size sunabilir.

Ped Riot

Hiç kimse GTA 5’i kanunlara uyan örnek bir vatandaş gibi oynamıyor. Oyuncular sürekli yasa dışı aktivitelere dahil oluyor. Yolda yürüyen NPC’lere saldırmak da bu aktivitelerden biri. Ancak kendini savunamayan NPC’lerden sıkıldıysanız, her yayaya bir silah veren Ped Chaos modunu yükleyebilirsiniz. Emin olun karşıdan karşıya geçmeye çalışan birine saldırmak eskisi kadar kolay olmayacak.

Poke Ball

Pokemon ve GTA dünyanın en büyük oyun serilerinden ikisi. Haliyle bu iki serinin bir şekilde harmanlanması kaçınılmazdı. GTA 5’in Poke Ball modu da tahmin edebileceğiniz gibi Pokemon mekaniklerini GTA dünyasına dahil ediyor. 6 adet poke topuna sahip olan oyuncu, bu toplar ile NPC’leri yakalayıp kendi yanında savaşmaya zorlayabiliyor.

Army at Five Stars

Önceki GTA oyunlarında oyuncu 5 yıldız aranan seviyesine ulaştığında takibe ABD ordusu da dahil oluyordu. GTA 5’te bu seviye, SWAT ve FIB birlikleri ile değiştirilmiş. Ancak Army at Five Stars modu, ordu birimlerini oyuna yeniden dahil ediyor.

Reaper mod

Los Santos’ta gezinirken mutlaka gökyüzünde turlayan zeplinleri görmüşsünüzdür. Reaper mod, adından da anlaşılabileceği gibi bu zeplinleri Mass Effect serisinin devasa Reaper gemileri ile değiştiriyor.

Raven Rock

Raven Rock modu, haritaya aynı isimde yeni bir ada ekliyor. Ancak bu adayı elinizi kolunuzu sallayarak gezmeden önce adada konumlanmış ordu birliklerine dikkat etmenizi öneririz.

Yeni garajlar

GTA 5’in belki de en sinir bozan yanlarından biri, araçlarınızı depolayacak garaj sayısının yetersiz olmasıydı. Neyse ki Single Player Garage ve Extra Singleplayer Garages modları sayesinde haritanızdaki garaj sayısı birkaç katına yükselecektir.

Knight Rider

80’lerin kült polisiye dizisi Knight Rider’ı izlediyseniz, bir noktada dizinin meşhur konuşan aracı KITT’e sahip olmayı aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. GTA 5’in Knight Rider modu size bu fırsatı sunuyor. Bu mod ile Los Santos sokaklarında KITT ile gezebilir, iki teker üzerinde turlayabilir ve KITT’in konuşmalarını dinleyebilirsiniz.

Open All Interiors

GTA 5’in ana hikayesini takip ettiyseniz oyunun sizi bazı eşsiz iç mekanlara gönderdiğini fark etmişsinizdir. Ancak normal şartlar altında ilgili görevleri bitirdikten sonra bu mekanlara dönmek mümkün değil. Open All Interiors modu bu engelleri kaldırıp dilediğiniz zaman bu mekanlara geri dönmenize olanak sağlıyor.

Simple Passenger

Los Santos’un uçsuz bucaksız yollarında tek başınıza seyahat etmekten yoruldunuz mu? O zaman otostop çekmeyi deneyin. Simple Passenger modu sayesinde herhangi bir araca, sürücüsünü dışarı atmadan binebilirsiniz. Aracın içindeyken dilerseniz sürücü için bir hedef noktası belirleyin, dilerseniz de kontrolü tamamen sürücüye bırakın.

Benzin sistemi

Los Santos sokaklarında benzin istasyonları ile karşılaşabilirsiniz ancak normal şartlarda bu istasyonlardan aracınıza benzin dolduramazsınız, zira GTA 5’te benzin bitmesi diye bir kavram yok. Ancak Fuel Script ile aracınıza bir benzin sayacı ekleyebilir ve bu sayaç azaldığında yakıtınızı benzin istasyonlarında tazeleyebilirsiniz.

Gravity Gun

Half Life 2’nin meşhur yer çekimi silahı, Gravity Gun modu ile GTA 5’te kendine yer buluyor. Yapmanız gereken tek şey yer çekimi silahı ile nişan alıp E tuşuna basmak.

Nice Fly

Los Santos tam olarak Metropolis olmasa da, Nice Fly modu ile şehrin semalarında Superman gibi uçmak mümkün. Üstelik havada kalmak için bir uçak çalmanıza da gerek yok.

Portatif radyo

Araç radyosu, GTA oyunlarının vazgeçilmez özelliklerinden biridir. Her ne kadar GTA oyunları birbirinden iyi radyo istasyonlarına sahip olsa da, bu radyoları dinlemek için bir araç içinde olmak şart. Mobile Radio modu ise GTA 5’in sunduğu radyoları yaya halinde dinlemenizi sağlıyor.

Özel plaka

GTA 5 oynayan herkesin oyunda favori bir aracı vardır. Özellikle otomobil tutkunları, favori araçlarını kişisel zevklerine göre modifiye etmekten büyük zevk alır. Ancak GTA 5 araçlarının plakaları normal koşullarda değiştirilemiyor. Customize Plate adlı ufak bir mod bu sorunu çözüyor.