Anasayfa Haber Sony Xperia XZ2 Premium Duyuruldu

Sony Xperia XZ2 Premium Duyuruldu

Sony’nin yeni üst seviye modelinde 4K HDR ekran kullanılacak.

Geçtiğimiz ay XZ2 ve XZ2 Compact akıllı telefonlarını duyuran Sony, geliştirilmiş XZ2 modeli olan Premium’un da duyurusunu yaptı. Yeni Xperia XZ2 Premium’un en dikkat çekici özelliği ise HDR renk kalitesine sahip 4K çözünürlüklü ekranın kullanılacak olması.

XZ2 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Xperia XZ2 Premium’un arka tarafında 2 tane kamera bulunacak. Bu telefonla birlikte Sony de çift arka kameralı akıllı telefonlara geçmiş olacak. 12 + 16 megapiksellik kamera çifti standart çekimlerde 12.800, düşük ışıkta 51.200 ISO değerine ulaşacak. 4K HDR video kaydı alabilen telefonda, 1080p ve 720p çekimler için 960 fps kayıt seçeneği de bulunuyor. Ön tarafta ise 13 megapiksellik bir kamera yer alacak.

Snapdragon 845 işlemciye, 6 GB RAM’e ve 64 GB UFS depolama birimine sahip olan telefon, 236 gram ağırlığında olacak. 3.540 mAh kapasiteli bataryası bulunan cihazın böyle bir ekran ile nasıl bir kullanım süresi sağlayacağı ise merak konusu. Zira çözünürlüğün artması, ekranın enerji tüketimini ciddi oranda artırıyor.

Yaz aylarında Android 8.0 işletim sistemiyle piyasaya sürülecek olan telefonun fiyatı henüz belli değil. Fakat ekran/çerçeve oranı sebebiyle rakip amiral gemisi telefonlardan daha ucuz bir fiyata satılacağı tahmin ediliyor.