Anasayfa Haber Tesla Otomobil Bataryaları Beklenenden İyi Çalışıyor

Tesla Otomobil Bataryaları Beklenenden İyi Çalışıyor

Tesla Model 3

Tesla otomobillerdeki bataryaların kapasitelerinin kullanıma oranla hayli yavaş azaldığı ortaya çıktı.

Elektrikli otomobiller enerjilerini gövdeye yerleştirilen batarya paketlerinden alıyor. Bildiğiniz üzere bataryalar da zamanla eskiyor ve kapasiteleri düşüyor. Bu problem dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlarda da sık sık karşımıza çıkıyor.

Tesla’nın araçları için üretimini kendi yaptığı bataryaların ise beklenenden daha iyi performans sergilediği ortaya çıktı. Avrupa’daki çok sayıda Tesla sahibinden alınan verilere göre, 50.000 kilometre yol kateden Tesla’ların batarya kapasitesi yalnızca %95 seviyesine düşüyor.

250.000 kilometre yol katetmiş araçların bataryaları ise %90 seviyesine iniyor. 250.000 kilometreyi gören araçların bataryalarının sadece %10 eskimiş olması ise oldukça etkileyici.

Fakat Tesla’nın sıkı kalite denetimine rağmen üretilen tüm bataryaların aynı performansı sergileyemediği de görülüyor. Çok nadir de olsa 50.000 kilometreye ulaşmamış araçların batarya kapasitelerinin %85’in altına indiği görülüyor.

Diğer taraftan 125.000 km yapmış bazı araçların bataryalarının %100 seviyede olduğu da dikkat çekiyor. Bu farklılıkların kullanıcıların şarj alışkanlıklarından kaynaklı olması ihtimali var. Ancak yine de bu oranlar beklentilerin çok üstünde kalıyor.