Anasayfa Haber Facebook Skandalı Kullanıcı Davranışlarını Değiştirmedi

Facebook Skandalı Kullanıcı Davranışlarını Değiştirmedi

Facebook, skandaldan sonra kullanıcıların gizlilik ayarlarında pek değişiklik yapmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve Facebook’a olan güveni ciddi şekilde sarsan Cambridge Analytica olayı, şirketin bir dizi güvenlik geliştirmeleri yapmasına sebep olmuştu. Kullanıcı sözleşmesini ve veri politikasını basitleştiren Facebook, zararlı olma potansiyeli olan uygulamaların silinmesi için de bir araç yayınladı. Buna rağmen bazı şirketler Facebook sayfalarını kapatmayı tercih etti.

Facebook’un Global Pazarlama Çözümü Başkan Yardımcısı Carolyn Everson, bir röportajında kullanıcıların davranışlarının ne yönde değiştiğiyle ilgili bilgi verdi. Everson’a göre kullanıcıların büyük çoğunluğu gizlilik ayarlarında hiçbir değişiklik yapmadı. Reklam satışlarının ve iş modelinin çok etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar Facebook yeni gizlilik ayarları ve özellikleri için duyurular yapmış olsa da, birçok kullanıcı bunları fark etmemiş veya değişiklik yapmaktan çekinmiş olabilir. Facebook kullanıcı sayısında bu dönemde nasıl bir değişiklik gerçekleştiği ise cevaplanmayan bir başka soru.