Anasayfa Haber Telegram, Rusya Tarafından Engellendi

Telegram, Rusya Tarafından Engellendi

Güvenli mesajlaşma platformu Telegram, sık sık yasal olmayan paylaşımlar için kullanılıyor.

Kullanıcılara uçtan uca şifreleme ve kendini imha eden mesajlar gibi güvenlik seçenekleri sunan Telegram, bu özelliği sebebiyle yasal olmayan paylaşımların odağı haline geldi. Geçtiğimiz Şubat ayında çocuk suistimali görselleri paylaşıldığı ortaya çıktığı için App Store’dan kaldırılan Telegram, bu sorunun üstesinden gelinmesinin ardından tekrar mağazadaki yerini almıştı.

Şimdi ise kullanıcıların daha farklı yasa dışı paylaşımlara yöneldiği ortaya çıktı. Uygulamanın “Global Search” özelliği aracılığıyla kullanıcılar, açık bir şekilde korsan içerik vadeden kanallara ulaşabiliyorlar. Paylaşılan korsan içerikler arasında filmlerin, müziklerin ve dizilerin bulunduğu söyleniyor. Paylaşılan içerikler arasında Spotify ve Netflix gibi popüler medya platformları için çalıntı giriş bilgileri de yer alıyor.

Şirketin kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz Aralık ayında şiddete çağrı, porno ve telif ihlali olan içerikleri yayınlayan kanallara müdahale ettiklerini, geri kalanına karışmadıklarını belirten bir Tweet yayınlamıştı. Telegram’ın farklı amaçlarla kullanıldığının ortaya çıkmasıyla birlikte, dün de Rusya’nın Telegram’a erişimi engellemek için 15 milyon IP adresini bloke ettiğini duyurdu.