Anasayfa Haber Apple iPhone SE2 Mayıs Ayında Çıkabilir

Apple iPhone SE2 Mayıs Ayında Çıkabilir

Apple’ın iPhone SE modelini önümüzdeki ay yenileyeceği iddia ediliyor.

Apple’ın nispeten küçük ekranlı akıllı telefonları tercih eden kullanıcılar için, iPhone 5/5S tasarımını sürdürerek geliştirdiği SE modelinin piyasaya çıkışının üzerinden uzun bir zaman geçti. Bir süredir şirketin ikinci bir SE modeli üzerinde çalıştığı söyleniyordu.

Avrasya Ekonomik Komisyonu’na gönderilen bir dosya, bu söylentileri doğrular nitelikte bilgiler içeriyor. Dosyada 11 tane iPhone modeli kodu bulunuyor ve bunların hiçbiri hali hazırda piyasada bulunan iPhone modellerine ait değil.

Avrasya Ekonomik Komisyonu’ndaki dosyalar, bundan önceki Apple ürünlerini de resmi duyurudan önce ele vermişti. Ürünlerin dosya gönderildikten sonra genellikle 1 ay sonra piyasaya çıktığı söyleniyor.

Bu durumda Mayıs veya Haziran ayı içinde yeni bir iPhone modeli ile karşılaşmamız olası. Şirketin bu zamana kadar ana iPhone modellerini bahar veya yaz aylarında piyasaya sürdüğü görülmediği için, bunun iPhone SE2 olma olasılığı da oldukça yüksek.

2017’de telefonun A10 Fusion işlemci, 2 GB RAM, 128 GB depolama, 12 megapiksel kamera ve 1.700 mAh batarya gibi özelliklerle geleceği konuşuluyordu. Ayrıca kablosuz şarj desteği olması için arka tarafının metal yerine cam olacağı da söyleniyordu. Bakalım bu söylentiler doğru çıkacak mı.