Anasayfa Video Philips’ten Dünyanın ilk HDR 1000 Destekli Konsol Monitörü

Philips’ten Dünyanın ilk HDR 1000 Destekli Konsol Monitörü

Philips, dünyanın ilk DisplayHDR 1000 sertifikalı konsol monitörü 436M6VBPAB’yi tanıttı.

Bir bakışta 436M6VBPAB:

  • 43” ekranda net görüntü için 4K UHD çözünürlük
  • Quantum Dot teknolojisi ile daha doğru renkler
  • Dünyanın ilk VESA DisplayHDR 1000 sertifikalı paneli
  • Adaptive Sync desteği
  • 4 ms GtG tepki süresi
  • Düşük giriş gecikmesi
  • Ambiglow aydınlatma
  • DTS ses çözümü
  • USB-C desteği, USB 3.0 Hub
  • Çift kaynak ile MultiView
  • Uzaktan kumanda ve HDMI-CEC desteği

Philips, ev eğlencesi ve özellikle de konsol oyuncularını hedefleyen yeni Momentum monitör ailesini duyurdu. Ailenin ilk üyesi 436M6VBPAB, 43” boyutta 4K UHD çözünürlük sunuyor ve VA panel kullanıyor. 436M6VBPAB tepe noktada 1000 cd/m² parlaklık, %100 BT.709 ve %97.6  DCI-P3 kapsamı  ile geniş renk gamutu ve 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control) renk derinliği ile 1.07 milyar renk sunarak dünyanın ilk VESA DisplayHDR 1000 sertifikalı monitörü unvanına kavuşuyor.

Quantum Dot

Momentum 436M6VBPAB, geleneksel LED arka aydınlatma yerine Quantum Dot teknolojisini kullanıyor. Bu yenilikçi yarıiletken teknolojisi ile canlı, dinamik renkler oluşturarak mavi, yeşil ve kırmızı renkleri daha duygun verebiliyor.

Adaptive Sync

436M6VBPAB, oyuncular için düşük giriş gecikmesi modu ve SmartResponse özelliği de sunuyor. Bu bağlamda giriş gecikmesi 31ms’den 21ms’ye kadar düşürülmüş. SmartResponse teknolojisi Philips’e özgü pixel overdrive teknolojisini kullanıyor. Ürün bu sayede görüntülerini ekrana daha hızlı yansıtarak ghosting sorunlarının da önüne geçebiliyor. Adaptive-Sync teknolojisi ile de hem takılmaların hem de görüntüde oluşan yırtılmaların önüne geçiyor.

AMD GPU’lar için sunulan Adaptive Sync desteği, kaynak cihazdan gelen kareleri panelin yenileme hızı ile senkronize ediyor. Bu özellik, PC dışında şu anda sadece XBOX One X ve XBOX One S tarafından destekleniyor. Sony tarafında ise henüz bir gelişme yok lakin yazılım güncellemesi ile sunulabilir.

Tasarım

Philips ürünlerinde tasarıma önem veren bir firma. 436M6VBPAB de bu konuda bir istisna değil. Ürünün hem kenar çerçeveleri küçük tutulmuş hem de alüminyum ayağı fütüristik olarak tasarlanmış. Buna ek olarak firmanın TV’lerinde yer alan Ambiglow aydınlatma da bu modele dahil edilmiş. TV’nin dahili işlemcisi ekrana düşen görüntüleri hızlıca işleyerek Ambiglow ile buna uygun bir çevre aydınlatması sağlıyor.

 

4K ve HDR

43M6VBPAB, 3840×2160 çözünürlüklü bir VA panel ile geliyor. 4K UHD çözünürlüklü panel 4 ms GtG tepki süresi, SmartResponse ve Adaptive Sync’in de birleşimi ile ideal bir oyun deneyimi sunuyor. VA panelin buradaki en büyük avantajı, ürüne 178 derecelik bir görüş açısı kazandırması.

MultiView

Ürün iki farklı kaynaktan gelen görüntüyü Picture-in-Picture veya Picture-by-Picture modlarını kullanarak aynı anda gösterebiliyor. MultiView olarak adlandırılan bu teknoloji ile cihaza aynı anda hem XBOX One X hem de PC bağlayabilirsiniz. Ürünün görüntü girişleri ise DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort ve HDMI 2.0. Bunlara ek olarak USB-C bağlantısı desteği ile tek kablo üzerinden görüntü sinyali, şarj için enerji ve veri taşınabiliyor. Cihazdaki USB 3.0 Hub ise farklı cihazları monitöre bağlamanızı mümkün kılıyor.

436M6VBPAB beraberinde bir de uzaktan kumanda ile geliyor. Kumanda sayesinde oturduğunuz kanepeden kalkmadan monitörün bütün ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. HDMI-CEC desteği sayesinde monitöre bağlı HDMI cihazları da ayarlamak mümkün. Yine OSD menüsünde Türkçe dil desteği olduğunu da belirtelim.

DTS Sound

Philips oyuncuların sese önem verdiğini biliyor. Bu bağlamda ürüne iki adet yüksek kaliteli 7W hoparlör ve DTS Sound teknolojisi dahil edilmiş. Ürün bu sayede sadece görsel değil, işitsel anlamda da oyuncuları etkilemeyi amaçlıyor.

Fiyat ve çıkış tarihi

436M6VBPAB, 2018 Mayıs ayında piyasada olacak ve 799 Euro fiyat etiketi ile piyasaya çıkacak.

Ürün 436M6VBPAB
Boyut 43”
LCD Panel Tipi VA
Çözünürlük Ultra HD (3840 x 2160)
Renk Gamutu (Min.) %100 BT. 709, %97.6 DCI-P3
HDR DisplayHDR 1000 / UHDA
Parlaklık 1000 cd/m2
SmartResponse 4 ms
SmartContrast 50,000,000:1
Renk Gösterimi 1.07B (8bit + FRC)
MultiView 2 sistem
Bağlantılar DP 1.2, mini DP, HDMI 2.0, USB-C (DP ALT), USB 3.0, PC Ses Girişi, Kulaklık Çıkışı
Hoparlörler 7W x 2, DTS Sound ile
Gelişmiş Özellikler Adaptive Sync, Low Input Lag, Ambiglow, LowBlue Mode, Quantum Dot
Diğer Kolaylıklar Uzaktan Kumanda, MultiView, Flicker-free