Anasayfa Haber LG G7 ThinQ İçin Seçilen Ekran Tanıtıldı

LG G7 ThinQ İçin Seçilen Ekran Tanıtıldı

LG tarafından tanıtılan yeni ekran 1.000 nit parlaklık değerine ulaşıyor.

LG’nin G7 ThinQ akıllı telefonuyla ilgili pek çok bilgi sızdırılmıştı. Şirket de akıllı telefonunun duyurusunu parça parça, farklı özelliklerini tanıtarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Yapılan duyuruda, telefonun ekranından bahsedildi.

LG G7 ThinQ’te 6.1 inçlik IPS LCD ekran bulunacak. Bu ekran 1.000 nit parlaklık değerine ulaşabilecek. Bu parlaklık değeri, güneş ışığı altında ekranın görünürlüğünü önemli oranda artıracak. Fakat parlaklık üst seviyede unutulursa, karanlık bir ortamda 1.000 nitlik ekrana bakmak rahatsız edici olabilir.

19,5:9 oranındaki ekranın üst kısmında, iPhone X’daki gibi bir çentik bulunacak. Paylaşılan görsellere bakılırsa, ekranın üst kısmından fedakarlık edilerek bu çentik bölümü yazılımsal olarak gizlenebilecek.

Ekranın çözünürlüğü ise 3210×1440 piksel olacak. LG G6’nın ekranından %30 daha az enerji harcayacak olan LG G7 ThinQ ekranı, DCI-P3 renk alanının %100’ünü oluşturabilecek. Ekranın televizyonlardaki gibi eko, sinema ve spor gibi görüntü modları da bulunacak.

LG G7 ThinQ’in asıl tanıtımı 2 Mayıs’ta gerçekleşecek. Cihazın Snapdragon 845 işlemciye sahip olması bekleniyor. ThinQ takısı ise telefonun yapay zeka özellikleriyle donatılacağına işaret ediyor.