Anasayfa Haber Nvidia 397.31 Ekran Kartı Sürücüsü Yayınlandı

Nvidia 397.31 Ekran Kartı Sürücüsü Yayınlandı

Yeni sürücü Volta GPU’lu kartlara RTX teknolojisini ve Vulkan 1.1 desteğini getiriyor.

Nvidia’nın yeni ekran kartı sürücüsü GeForce Game Ready 397.31 WHQL yayınlandı. Bu sürücüyle birlikte 32 bit işletim sistemlerine ve Fermi mimarili kartlara olan destek de sona erdi.

397.31 sürücüsü, BattleTech ve FrostPunk oyunları için optimizasyonlar içeriyor. Sürücünün en önemli içeriği ise RTX teknolojisinin kullanılabilir hale gelmesi. Volta GPU’lu ekran kartı sahipleri, RTX teknolojisinden faydalanabilecekler. Tabii önce RTX’i destekleyen oyunların piyasaya çıkması gerekiyor. Bunun da biraz zaman alacağını tahmin ediyoruz.

Vulkan 1.1 desteği de 397.31 ile birlikte gelen yenilikler arasında. Vulkan, bazı oyunlarda oldukça yüksek performans elde edilmesini sağlayan bir API. Özellikle Doom’da oyunun başarılı optimizasyonuyla birlikte çok yüksek FPS elde edilebiliyor.

HDMI ses sürücülerini de Game Ready 397.31 sürücüsüyle birlikte yenileyen Nvidia, 32 kHz, 88,2 kHz ve 176,4 kHz seçeneklerini ekledi. RTX teknolojisinin son tüketiciye yönelik ekran kartlarına ne zaman ulaşacağı ise henüz bilinmiyor.

Sürücüyü indirme sayfasına gitmek için tıklayın.