Anasayfa Haber Casio Fotoğraf Makinesi Ürün Gamını Daraltıyor

Casio Fotoğraf Makinesi Ürün Gamını Daraltıyor

2017’de zarar eden şirket, yalnızca üst seviye DSLR fotoğraf makineleri üretecek.

Akıllı telefonların pek çok alanda yetenekli olması, bazı sektörlere zarar veriyor. Günümüz akıllı telefonlarının en çok öne çıkarılan özelliği olan kameralar, geçtiğimiz 10 yılda büyük gelişme yaşadı. Güncel telefonların çoğu, güncel kompakt fotoğraf makineleriyle yarışacak kalitede fotoğraf çekebiliyor.

Bu durum, tüketicileri ayrı bir kompakt fotoğraf makinesi satın almak yerine, daha üst seviye akıllı telefon satın almaya yönlendiriyor. Durum böyle olunca da kompakt makine üreten pek çok şirket bu işten zarar ediyor. Casio da bu alanda zarar eden şirketlerden biri.

Casio, Mart 2017’de sona eren mali yılında, dijital kompakt fotoğraf makinesi işinden 4,5 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirket 2018’de de zarardan etmemek için, kompakt fotoğraf makinesi üretimini sonlandırıyor.

Her ne kadar Casio saatleri, hesap makineleri ve orglarıyla biliniyor olsa da, fotoğraf makineleri alanında da önemli bir marka. Şirket, 1995 yılında dünyanın ilk LCD ekranlı dijital fotoğraf makinesini piyasaya sürmüştü. Ancak Casio fotoğraf makinesi işinden tamamen çekilmiyor. Şirket üst seviye DSLR fotoğraf makinelerini geliştirmeye devam edecek.