Anasayfa Haber LumiWatch Görüntüyü İnsan Koluna Yansıtıyor

LumiWatch Görüntüyü İnsan Koluna Yansıtıyor

Görüntünün kola yansıtılmasıyla akıllı saatlerdeki ekran problemi giderilebilir.

Günümüzde akıllı saatler bazen ekran boyutları sebebiyle uygulama konusunda biraz yetersiz kalıyorlar. Daha büyük ekranlı akıllı saatler ise estetik kaygılarla geliştirilmiyor. Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından geliştirilen akıllı saat ise farklı bir çözüm sunuyor.

Bir dönem ortaya atılan projeksiyon klavyeli bilgisayar konseptini anımsatan LumiWatch, kontrol ve görüntüleme konusunda akıllı saatlere devrim getirebilir. Saatin yan kısmında yer alan projektör görüntüyü kola yansıtıyor.

Beraberinde bulunan sensör ise yansıtılan görüntünün neresine dokunulduğunu algılıyor. Bu bileşenlerin bir araya gelmesiyle de kolunuz dokunmatik bir ekrana dönüşüyor.

15 lümen gücünde lazer projektörü bulunan LumiWatch, 40 santimetrekarelik bir alana görüntü yansıtabiliyor. Bu alan günümüz akıllı saatlerinden çok daha büyük.

Saatin diğer teknik özellikleri ise şu şekilde:

  • 4 çekirdekli, 1,2 GHz Qualcomm işlemci
  • 768 MB RAM
  • 4 GB depolama
  • 740 mAh batarya
  • Bluetooth, WiFi

Geliştiriciler, 740 mAh kapasiteli bataryanın 1 saatlik görüntü yansıtmaya yettiğini söylüyorlar. Standart kullanımda ise 1 günü çıkarabildiği söyleniyor. LumiWatch piyasaya çıktığı zaman 600 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacak.