Anasayfa Haber Amazon Alışverişlerine %18 KDV Geliyor

Amazon Alışverişlerine %18 KDV Geliyor

Amazon, yakın zamanda müşterilerine gönderdiği bir e-postada 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak %18 KDV bilgisini aktardı. İşte detaylar…

 

Perakende devi Amazon, ülkemizin yeni vergi yönetmeliği sonrası Türkiye’den yapılan alışverişler için yeni KDV sistemine geçiş yaptığını duyurdu. Müşterilerden bir an önce vergi numaralarını sisteme girmelerini talep eden şirket, satılan her ürüne otomatik olarak %18 KDV ekleyeceğini bildirdi. İşte Amazon’dan gelen e-posta:

“1 Haziran 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Amazon Web Services, Inc. ve AWS Marketplace, faturalandırma adresi Türkiye (“TR”) olan müşterilerden, bir işletme olarak işlem yapmadıkça ve geçerli bir Türkiye Vergi Kimlik Numarası (“TIN”) sağlamadıkları sürece, AWS Marketplace’de satılan ürünler de dahil olmak üzere, bütün satın alımlarda %18 Katma Değer Vergisi (“KDV”) talep edecektir.

Türkiye’de bulunuyorsanız, lütfen aşağıdakileri dikkatle okuyun:

AWS’nin KDV olmadan faturalandırmaya devam etmesi için, Türkiye KDV hukuku, AWS’nin TIN’inizi toplayıp doğrulamasını gerektiriyor. En kısa zamanda ve 31 Mayıs 2018’den geç olmamak koşuluyla, AWS hesaplarınızın her biri için AWS Yönetim Konsolu’ndaki [1] Vergi Ayarları sayfasına 10 haneli TIN’inizi girin. AWS, bağlı hesaplar ve ödeme hesapları dahil olmak üzere her bir hesap için belirtilen yere göre vergileri hesapladığından, TIN’nizi, bağlı hesaplarınızın her biri için Vergi Ayarları sayfasında, faturalandırma veya iletişim adresleriyle birlikte sağlamanız önemlidir. Bir TIN başarıyla girildikten sonra bizden bir onay e-postası alacaksınız.

31 Mayıs 2018 tarihine kadar geçerli bir TIN girerseniz, AWS, geçerli bir TIN ile ilişkili her bir hesap için KDV almaz; bununla birlikte, ters ücretlendirme mekanizması üzerinden KDV için kendi hesabınızdan sorumlu olabilirsiniz.

Geçerli bir TIN girmezseniz, AWS, geçerli bir TIN ile ilişkili olmayan her bir hesap için AWS Marketplace satın almalar da dahil olmak üzere tüm satın alma işlemlerinde KDV’yi %18 olarak alır. 31 Mayıs 2018 tarihinden sonra, AWS hesaplarınızın her biri için AWS Yönetim Konsolu’ndaki [1] Vergi Ayarları sayfasında TIN’nizi girebilirsiniz. Bir TIN başarıyla girildikten ve bizden bir onay e-postası aldıktan sonra, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren geçerli bir TIN ile ilgili her bir hesap için AWS Desteği [2] üzerinden ödenen KDV iadesi talep edebilirsiniz.

Bu bildirimi yanlışlıkla aldığınızı düşünüyorsanız, lütfen hesap ayarlarınızı gözden geçirin ve gerekli güncellemeleri yapın.

Herhangi bir sorunuz varsa lütfen AWS Desteği [2] ile iletişime geçin.

Amazon Web Servislerini kullandığınız için teşekkür ederiz.
[1] https://console.aws.amazon.com/billing/home#/tax
[2] https://aws.amazon.com/support

İçtenlikle,
Amazon İnternet Servisleri”

Yorum ve Güncelleme:

Bazı yorumlarda sadece Amazon Web Services olduğu sanılsa da yukarıda açıkça görülebileceği üzere AWS Marketplace üzerinde satılan ürünler ibaresi mevcut. Bu da satılan ürünleri etkileyeceği anlamına geliyor.

Bu gelişmenin üzerine diğer yurtdışı alışveriş sitelerinde de benzer uygulamaların başlamasını bekleyebiliriz.