Anasayfa Haber Bülten Shell Ve Airflow Tarafından Geliştirilen Starship Tanıtıldı

Shell Ve Airflow Tarafından Geliştirilen Starship Tanıtıldı

İki şirket bu iş birliğiyle enerji verimliliğini tüm dünyada uygulanabilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Shell Madeni Yağlar ve AirFlow Truck Company, maksimum yakıt verimliliği sağlayan fütüristik tasarımlı kamyon konsepti Starship’i tanıttı. Geleceğin kamyonu Starship, Shell Madeni Yağlar ve AirFlow tarafından şirketlere, yük taşımacılığında yakıt tüketimini azaltma yollarını göstermek amacıyla tasarlanıp üretildi. Kargo taşımacılığında yakıt tüketimini en aza indirmek için mevcut teknolojileri kullanan geleceğin kamyonunu, şu an Sonoma Raceway’de bulunan Shell “Make the Future” Kaliforniya etkinliğinde sergileniyor.

Tüm dünyada yakıt ekonomisini artıracak yeni düzenlemelere yönelik çalışmalar devam ederken, Shell Madeni Yağlar bu konuda ilerleme kaydetmek için konuya bütünsel yaklaşımın önemli olduğunu düşünüyor. Fakat çekici ve römork boyutları ile bu araçların yapımı düşünüldüğünde, ağır yük kamyonlarında kayda değer bir gelişim sağlamanın zorlu bir süreç olduğu görülüyor.

Shell, Starship Projesi kamyonunda kullanılacak madeni yağlar konusunda önerilerde bulunmakla birlikte, motor ve güç aktarım sistemleri hakkında da teknik danışmanlık sağladı. Starship kamyonu, Shell’in gelecek nesil, düşük viskoziteli, tam sentetik ağır hizmet motor yağını kullanıyor. Tam sentetik baz yağı ve gelişmiş katkı maddesi teknolojilerinin kullanımı; aşınma, yağ arızası ve tortuya karşı koruma sağlıyor. Daha düşük olan viskozite normal bir SAE 15W-40 motor yağı ile kıyaslandığında üstün yakıt ekonomisi sunuyor. Madeni yağ teknolojisi Shell Rimula Ultra E+ ile aynı viskoziteye sahip olmakla birlikte tüm dünyada iş ortakları tarafından test ediliyor.

Yük ton verimliliği ve yakıt ekonomisi yolculuk boyunca ölçülecek ve sonuç kamuoyuyla paylaşılacak. Yük ton verimliliği Starship kamyonunda ölçülecek temel gösterge olacak. Shell ve AirFlow, bunun yük taşımacılığındaki en anlamlı yakıt ölçümlemesi olduğuna inanıyor ve navlunu A noktasından B noktasına götürmek için gereken enerji olarak tanımlanıyor. Kamyonun taşıdığı yükü maksimize etmek yakıt ekonomisini azaltacağı gibi, navlun ton verimliliğini artırıp ağırlığına bağlı olarak karbon salınımını azaltacak.