Anasayfa Haber Yıllar Sonra SNES Platformu İçin Yeni Oyun Çıktı!

Yıllar Sonra SNES Platformu İçin Yeni Oyun Çıktı!

Fork Parker’s Crunch Out isimli oyun, SNES kartuşu formunda satışa sunuldu.

Nintendo, 1990 yılında piyasaya Super Nintendo Entertainment System (SNES) isimli konsolunu sürmüştü. Bu konsol için bazı otoritelerce “gelmiş geçmiş en iyi oyun” kabul edilen Super Mario World ve en eğlenceli yarış oyunlarından biri olan Super Mario World oyunları piyasaya sürülmüştü. 13 yıl boyunca raflarda yer alan konsol, ömrünü 2003 yılında doldurmuştu.

SNES’in piyasadan kalkmasından 15 yıl sonra yeni bir oyun piyasaya sürülüyor. Fork Parker’s Crunch Out adındaki oyun, Devolver Digital isimli bağımsız bir yapımcı tarafından geliştirildi. Oyun kartuş formunda piyasaya sürüldü. Yani emülatörlerde değil, gerçekten de SNES konsollarında oynanmasını hedefliyor.

Fork Parker’s Crunch Out, oyun sektöründeki problemleri ele alıyor. Oyunda, belirli bir zamana yetiştirilmesi gereken oyunlar için geliştirici ekibin daha çok çalışmaya zorlanması gerekiyor. Masa başında uyuyan geliştiricileri kahve ve benzeri araçlarla ayakta tutmak gerekiyor. Oyunlardan elde edilen gelirle de daha iyi kahve makineleri satın alınabiliyor.

Oyunun iki farklı sürümü bulunuyor. İlk sürüm standart SNES kartuşu olarak, 50 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Özel sürümde ise oyun, özel tasarım bir kartuşla geliyor. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz kartuşun fiyatı ise 150 dolar.

Devolver Digital, yalnızca 1.000 adet üretilecek kartuşlardan kendi payına düşen tüm geliri Take This isimli hayır kurumuna bağışlayacak. Take This oyunlarla alakalı psikolojik problemlere dikkat çekmeyi amaçlıyor.