Anasayfa Haber Güney Kore, Ev Kullanıcılarına 10 Gbps İnternet Sunuyor

Güney Kore, Ev Kullanıcılarına 10 Gbps İnternet Sunuyor

Güney Koreli SK Broadband, 10 Gbps internet hızını test etmeye başladı.

İnternet bağlantı hızlarının yüksek olmasıyla anılan Güney Kore, bu hızı daha da artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda Güney Kore nüfusunun %93’ü ortalama 1 Gbps internet bağlantı hızına sahip. Bu da saniyede 125 MB veri aktarımı anlamına geliyor.

Güney Koreli internet servis sağlayıcısı SK Broadband, 2,5 Gbps’lik yeni internet paketini duyurdu. Duyuruyla birlikte 5 Gbps ve 10 Gbps paketleri üzerine çalıştıklarını da bildirdi. 10 Gbps paketin upload hızı 1 Gbps olacak.

Güney Kore’deki GPON (Gigabit Passive Optical Network) adı verilen altyapı, tek bir kabloyla 52,5 Gbps veri aktarımı yapabiliyor. Şirket bu teknolojiyle 2018’in ikinci yarısında 5 Gbps ve 10 Gbps internet paketlerini de tüketicilere sunacak.

SK Broadband’in rakibi KT ise (Korea Telecom) Eylül ayında 10 Gbps paketini satışa sunacak. Güney Kore’nin hedefi 2022 yılında nüfusun %50’sini 10 Gbps bağlantı hızına ulaştırmak.

10 Gbps bağlantı hızıyla büyük dosya indirmek de sıkıntı yaratabilir. Zira pek çok bilgisayar kullanıcısı büyük dosyalar için hala klasik sabit diskleri kullanıyor. Bu sabit diskler ise maksimum 200 MB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor.