Anasayfa Haber Call Of Duty, Mobil Platformlara Geliyor

Call Of Duty, Mobil Platformlara Geliyor

Candy Crush’ın geliştiricisi King, mobil Call of Duty oyunu üzerine çalışıyor.

PUBG ve Fortnite, PC platformundaki FPS oyunları için büyük tehdit oluşturuyor. Call of Duty ve Battlefield gibi oyunlarda bile bu yüzden ciddi değişiklikler yapıldı. Black Ops 4, yalnızca multiplayer olarak piyasaya sürülecek. Bu durum, Call of Duty tarihinde bir ilk olacak.

Battle Royale oyunları PC oyun geliştiricilerini zora sokarken, PUBG Mobile’ın piyasaya çıkması mobil platformlardaki oyunlar için de bir tehdit unsuru oluşturdu. Candy Crush oyununun geliştiricisi King’i 2015’te satın alan Activision Blizzard da alt şirketine Call of Duty’nin mobil sürümünü yaptırma kararı aldı.

Bu gelişme, İsveç’teki oyun stüdyosu için açılan iş ilanlarıyla ortaya çıktı. İş ilanında açık bir şekilde Call of Duty tecrübesinin mobil cihazlara aktarılmasının istendiği belirtiliyor. İş ilanı ise bölüm tasarımcılığı için açılmış.

PUBG ve Fortnite, büyük oyun şirketlerinin de farklı alanlara ve fikirlere yönlenmelerine sebep oluyor. Piyasaya EA – Activision rekabetini etkileyebilecek düzeyde oyunların gelmiş olması sevindirici. Ancak Battle Royale modasının ne kadar süreceği de belirsiz.