Anasayfa Haber YouTube Android Sürümünde Gizli Moda Geçiş Kolaylaşıyor

YouTube Android Sürümünde Gizli Moda Geçiş Kolaylaşıyor

YouTube

Google, YouTube’un Android uygulamasının gizli moduna erişimi kolaylaştırıyor.

Pek çok internet tarayıcı bir çeşit gizlilik modu seçeneği sunuyor. Gizlilik modu penceresinde yapılan hiçbir gezinti ve girilen hiçbir site tarayıcıda kayıt edilmiyor. Gizlilik modu, açık olduğu süreçte yapılanları “hiç yaşanmamış” hale getirmenin başarılı bir yolu.

YouTube’un Android uygulaması da aslında hali hazırda gizlilik modu sunuyor. Ayarlar menüsüne girdikten sonra Geçmiş ve Gizlilik bölümüne girerek “İzleme geçmişini duraklat” seçeneğini aktifleştirebilirsiniz. İzleme geçmişinin duraklatıldığı süre boyunca izlenen videolar, geçmiş kısmında kaydedilmeyecek.

YouTube bu özelliğe erişimi daha da kolay hale getirmeyi planlıyor. Bu seçenek, sağ üst köşedeki profil resmine tıkladığınızda açılan menüye getirilecek. Böylece kullanıcılar, gizli moda geçişi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Bu özellik henüz test aşamasında. Bazı kullanıcılarda gizli mod seçeneği profil resminin altındaki menüye şimdiden taşındı. Özelliğin tüm kullanıcılar için önümüzdeki günlerde aktifleştirileceği tahmin ediliyor.