Anasayfa Haber Ruslar Güneş Panelli iPhone X Yaptı

Ruslar Güneş Panelli iPhone X Yaptı

Caviar, Tesla adını verdiği özel yapım iPhone X telefonu satışa sundu.

Rus telefon aksesuarı üreticisi Caviar, özel tasarım telefonlar üzerine çalışmalar yapıyor. Şirket özel tasarım iPhone X Tesla telefonunu satışa sundu. Bu telefon, arka kısmında güneş paneli içeriyor.

Özenle tasarlandığı fotoğraflarından anlaşılan telefonun fiyat ise oldukça yüksek. 64 GB sürümü yaklaşık 20.000 TL’den satılırken, 256 GB’ sürümde fiyat 21.500 TL’ye yaklaşıyor. Üstelik bu fiyatlara vergiler ve gümrük maliyetleri de dahil değil.

Özel tasarımlı arka panelle birlikte iPhone X’un kalınlığı 7,7 mm’den 16,2 mm’ye ulaşıyor. iPhone X Tesla’nın IP67 sertifikası da bulunuyor. Yani yapılan modifikasyona rağmen telefon suya ve toza karşı dayanıklı.

Yalnızca 99 adet üretilmesi planlanan telefonun, gelen yoğun ön sipariş talebi sebebiyle 999 adet üretilmesine karar verildi. Satılan her bir telefonda özel bir numaralandırma bulunacak.

İlk üründe ise “Dünya’da, insanlar tarafından üretildi” yazacak. Bu cümle, Elon Musk’ın uzaya gönderdiği Tesla otomobilinde de yer alıyor. Caviar yönetimi kendilerinin Nikola Tesla, Steve Jobs ve Elon Musk’tan ilham aldığını söylüyor.