Anasayfa Haber Elon Musk, Loop Biletini 1 Dolara Satacak

Elon Musk, Loop Biletini 1 Dolara Satacak

Elon Musk, inşaatı devam eden Loop treni hakkında bazı bilgiler verdi.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla Boring Company’nin ilk tünelinin neredeyse hazır olduğunu duyurmuştu. Musk, şimdi de tünelin gidişatı hakkında bazı detaylar paylaştı.

Tek seferde 16 yolcu kapasitesi bulunan Loop’a yalnızca 1 dolar karşılığında binilebilecek. 240 km/s hıza ulaşabilen Loop, Los Angeles şehir merkezinden havalimanına ulaşımı 8 dakikaya indirecek. Loop tahmin edildiği üzere elektrik enerjisiyle çalışacak.

Boring Company, tünellerin açılmasını hızlandırmak için bazı çözümler üzerine çalışıyor. İnşaatta kullanılan makineler, insan yürüme hızının ancak onda biri hızında tünel açabiliyorlar. Üstelik bu makinelerin, molozların çıkarılması ve tünelin güçlendirilmesi amacıyla zaman zaman durdurulması gerekiyor. Bu da inşaat sürecini bir hayli uzatıyor.

Her iki problem için de çalışmalar yapıldığını söyleyen Musk, Lego benzeri tuğlaların geliştirilip tünellerde kullanıldığını belirtti. Birbirine kenetlenen ve kolayca takılabilen tuğlaların gelecekte satışa çıkma ihtimali de bulunuyor. Musk bu tuğlalarla iki kişinin küçük bir evin duvarlarını 1 günde tamamlayabileceğini söyledi.

Bu tuğlaların özellikle Amerika’nın belli bölgelerinde kullanılmasının büyük fayda getireceği tahmin ediliyor. Zira sık sık kasırga felaketi yaşanmasına rağmen, Amerika’nın çoğu bölgesinde evler maliyeti düşük olduğu için hala tahtadan yapılıyor. Ahşap evler de kasırgalarda kolaylıkla yerle bir oluyor.