Anasayfa Haber EVGA, Anakart Sürücülerini USB Bellek İle Dağıtacak

EVGA, Anakart Sürücülerini USB Bellek İle Dağıtacak

EVGA, anakart kutusu içinden çıkan sürücü DVD’lerini USB bellek ile değiştiriyor.

Neredeyse tüm bilgisayar donanımı beraberinde sürücü DVD veya CD’si ile geliyor. Çoğu zaman eski sürücülerin bulunduğu bu DVD’lere günümüzde artık pek ihtiyaç kalmadı.

Artık sürücülerin güncel sürümlerin internet üzerinden kolayca bulunup indirebiliyor. Ayrıca biz indirmediğimiz durumlarda da Windows 10 sürücüleri bulup yükleme konusunda hayli başarılı hale geldi. Bilgisayarlarda optik sürücü kullanım oranları da günden güne azalırken, sürücü DVD’leri hayli anlamsızlaşıyor.

EVGA da H370 Stinger dahil olmak üzere tüm yeni anakartlarında sürücülerini DVD yerine 8 GB USB 2.0 bellek ile dağıtacak. Bilgisayarlarda optik sürücülerin ortadan kalktığı bu dönemde, EVGA’nın USB belleklere geçişi başlatması güzel bir hamle. Söylenene göre USB 2.0 belleğin maliyeti, DVD maliyetinin 20 katı dolaylarında.

Sürücü DVD’leri en çok ethernet sürücüleri için işe yarıyordu. Çünkü ethernet sürücüsü, internete bağlanamadığımız için internet üzerinden indirilemiyor. Diğer taraftan, günümüzde ethernet sürücüsünün indirilmesi için akıllı telefonlardan da destek alabiliyoruz.