Anasayfa Video ASUS’tan X99 ve Z97 için Spectre BIOS Güncellemesi

ASUS’tan X99 ve Z97 için Spectre BIOS Güncellemesi

ASUS, X99 ve Z97 yonga setine sahip eski anakartları için de Spectre açığını kapatan BIOS güncellemelerini yayınladı.

Meltdown ve Spectre açıklarının Google tarafından herkesle paylaşılmasından sonra gerek yazılım şirketleri, gerekse donanım üreticileri söz konusu açıkları kapatmak için seferber oldular. Biz de bu açıklardan nasıl korunacağınıza dair kapsamlı bir makale hazırlamıştık. Konu ile ilgili güncelleştirmeleri halen daha takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz. Bu güncelleştirmelerden biri de ASUS tarafından geldi.

Intel’in mikrokod güncellemelerini sağlamasından sonra ASUS, X99 ve Z97 için de BIOS güncellemeleri yayınladı. Bu güncellemeleri anakartınızın destek sayfasından indirebilirsiniz. Örneğin biz bu videoda X99 Deluxe II anakartın BIOS’unu güncelledik. Ürünün destek sayfasına girdiğinizde en son kararlı BIOS güncellemesinin 2016 yılında çıktığını fakat 2018 sürüm bir Beta BIOS yayınlandığını görebilirsiniz. Bu Beta BIOS ile Spectre açığını kapatabiliyorsunuz. Güncellemeyi EZ Flash 3 aracı ile kolayca yapabilirsiniz.

Güncellemeyi yaptıktan sonra eğer Windows’unuz da güncel ise hem Meltdown hem de Spectre açığına karşı koruma altındasınız demektir. Yine de dilerseniz InSpectre aracı ile bunu doğrulayabilirsiniz.

Meltdown ve Spectre açığına karşı sistemimiz güvence altında.