Anasayfa Haber 30 Mbps Upload Hızı Başladı – Teknoloji Gündemi

30 Mbps Upload Hızı Başladı – Teknoloji Gündemi

Türknet 30 Mbps Upload yani gönderim hızını kullanıma açtı. Açtı ama kullanabiliyor muyuz? Siz var mı nasıl anlarsınız? Genel olarak internet ne halde? Teknoloji Gündemi’nde Türkiye’de internetin indirme değil, gönderme kısmını konuşuyoruz…

İnternet sadece dosya indirmek, bir şeyleri izlemek ya da tüketmek için değil. Çalışmak, üretmek, göndermek ve paylaşmak için var. Ancak mevcut düşük gönderim hızları bir internet kullanıcılarını üretici olmaktan çok tüketici olmaya yönlendiriyor. Bu değişmeli.

Bu yüzden Türknet’in sunduğu yeni 30 Mbps dosya gönderim yani yükleme imkanını Teknoloji Gündemi’nde konuştuk. Ayrıca kendi hattınızda bunu alıp alamayacağınızı da değerlendirdik. Biz ne yazık ki yararlanamıyoruz. Siz YAPA kontrolü yapabilir, YAPA nedir bilmiyorsanız videomuzdan öğrenebilirsiniz.

Buradan çıkan bir başka bilgi de şu: Operatörler demek ki 30 megabit gönderme hızı da verebiliyormuş. Türknet’in bu hamlesi elbette kendi altyapısının kapsadığı yerlerde geçerli. Ancak diğer operatörlerle rekabeti arttırıp, onları 3-5 Mbps Upload yerine daha yüksek gönderim hızları sunması yönünde teşvik etmesi yararlı olacaktır.

Anketimiz…