Anasayfa Haber Hearthstone İçin Denge Güncellemesi Yayınlandı

Hearthstone İçin Denge Güncellemesi Yayınlandı

Yeni güncelleme oyunda problem yaratan deck’leri hedef alıyor.

Son dönemde denge problemleri sebebiyle büyük tepki toplayan Hearthstone, bazı sorunlu kartları ve deck’leri hedef alan bir güncelleme aldı. Güncellemeyle birlikte güncel meta’daki deck’lerin değişmesi bekleniyor.

Naga Sea Witch

Wild modunun en sorunlu kartı olan Naga Sea Witch, oyuncunun 5 manaya ulaşmasıyla birlikte board’a 6 tane 8-8’lik Giant kartı inmesini sağlıyordu. Oyuncular yine tek turn’de 6 tane Giant inebilecekler. Fakat bunu 8 manaya ulaştıklarında yapabilecekler. 8 manaya ulaşılmasıyla birlikte rakibin buna çözüm üretme şansı artacak.

Spiteful Summoner

Destesine yalnızca 10 manalık büyü kartı yerleştiren oyuncular, Spiteful Summoner’ın 6 mana karşılığında board’a devasa minyonlar indirmesine sebep oluyordu. Bu kartın manası 6’dan 7’ye yükseltildi. Yapılan değişikliğin yeterli olup olmadığı ise merak konusu. Zira bu kart hala 12-12’lik, Hero Power veya büyü yemeyen Tyrantus’u çağırabiliyor. Spiteful Druid, Spiteful Mage ve Spiteful Priest deck’lerini yavaşlatacağı aşikar. Bunun yeterli olup olmayacağını önümüzdeki günlerde anlayacağız.

Dark Pact

Deathrattle özelliği kuvvetli minyonları (Carnivorous Cube, Possesed Lackey) Warlock’un 1 manaya dilediği anda öldürmesine imkan sağlayan Dark Pact, aynı zamanda kahramanı ciddi bir miktarda iyileştiriyordu. Kartın iyileştirme oranını yarıya indiren Blizzard, oyuncuların Cubelock deckini daha dikkatli oynamasını veya farklı iyileştirme kartlarını desteye dahil etmesine sebep olacak.

Possesed Lackey

Cubelock deck’inin bir diğer önemli kartı Possesed Lackey, Warlock’a 6 manada çok büyük avantaj sağlıyordu. Bu kartı Dark Pact ile direkt öldüren Warlock, board’a kolaylıkla Doomguard veya Voidlord indirilmesini sağlıyordu. Hemen ardından Carnivorous Cube, sonrasında Bloodreaver Gul’dan derken durdurulması imkansız hale geliyordu. Blizzard, bu minyonun manasını 5’ten 6’ya çekerek kombonun yapılmasını az da olsa zorlaştırdı.

Call to Arms

Even Paladin deck’inin en önemli kartı olan Call to Arms, oyuncunun 4 mana karşılığında board’u kolayca doldurmasını sağlıyordu. Kartın manası 5’e çekilerek bu durum engellenecek. Zira Even paladin yalnızca çift rakamlı manaya sahip kartları kullanabiliyor; deck’e istese de bu kartı ekleyemez. Tek rakamlı manaya sahip kartlardan oluşan Odd Paladin deck’i ise bu kart aracılığıyla yalnızca 1 manalı minyonlarını çağırabilecek. Bu da etkiyi çok ciddi oranda düşürecek.

The Caverns Below

Rogue kahramanın görev kartı olan The Caverns Below, geçtiğimiz yıl bir kere nerf’lenmişti. Kobolds and Catacombs’ta eklenen Sonya Shadowdancer ve Witchwood’da gelen düşük mana’lı Rush kartları, The Caverns Below’u ciddi şekilde güçlendirmişti. Blizzard bu görevi yeniden nerf’leyerek minyonların 4-4 olarak çıkmasını sağlıyor.

Yapılan değişiklikler, metadaki neredeyse tüm deck’leri etkiliyor. Rank 10 – Rank 7 seviyesinde bu 6 kartın herhangi birinin kullanılmadığı oyun görmek neredeyse imkansızdı. Bakalım yapılan değişiklikler sonrasında oyuncular nasıl deck’ler oluşturacaklar.