Anasayfa Haber iPhone X Kamera Camının Kendiliğinden Kırıldığı İddia Ediliyor

iPhone X Kamera Camının Kendiliğinden Kırıldığı İddia Ediliyor

Çok sayıda iPhone X kullanıcısı kamera camının kendiliğinden kırılmasından şikayet ediyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone X akıllı telefonunda bazı sağlamlık problemlerinin bulunduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Apple forumları ve Reddit üzerindeki kullanıcılar.

iPhone X’un arka kamerasında çizilmelere karşı dayanıklı olması amacıyla safir cam kullanılıyor. Safir cam, tahmin edeceğiniz üzere plastikten çok daha dirençli bir malzeme. Apple forumlarında ve Reddit’te bazı kullanıcılar, telefonlarının safir kamera camlarının kırıldığından şikayet ediyorlar.

İşin ilginç kısmı ise kullanıcıların çoğunun telefonunu hiç düşürmediğini iddia ediyor olması. Eğer iddialar doğruysa, iPhone X’lar hatalı üretilmiş olabilir. Kullanıcılar ise lensin kırılmasının düşen sıcaklık sebebiyle gerçekleştiğini tahmin ediyorlar.

Problemi daha da ileri taşıyan kısım ise Apple’ın kırılan lenslerin tamiri için talep ettiği ücret. Kullanıcılardan biri telefonu Apple Store’a götürüp tamir ettirmek istediğinde 549 dolar gibi bir ücret talep edildiğini söylüyor. Bu ücret bazı üst seviye akıllı telefon modellerinin sıfır satış fiyatı.

Bazı kullanıcılar ise camın kırılmasının havanın serinliğiyle alakası olmadığını söylüyor. Malzyada yaşayan bir kullanıcı, sıcak ve nemli havaya rağmen kırıldığını belirtti. Bu iddiayı, Hawaii’deki bir başka kullanıcı da doğruladı. Apple ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.