Anasayfa Haber Windows 10 1803 Güncellemesinin Açtığı Sorun Büyüyor

Windows 10 1803 Güncellemesinin Açtığı Sorun Büyüyor

Bazı bilgisayarların açılmamasına sebep olan sorunun, gittikçe daha fazla bilgisayarı etkilemeye başladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde bazı Windows 10 kullanıcılarının, 1803 güncellemesini yükledikten sonra masaüstüne ulaşamadıklarını sizlerle paylaşmıştık. Henüz az sayıdaki bilgisayarda rastlanan bu problemin, bilgisayarlardaki bazı donanımlar ve yazılımlar sebebiyle yaşandığı ortaya çıktı.

Microsoft, bu ayın ortalarında bazı Intel ve Toshiba SSD kullanan bilgisayarlarda, güncelleme sonrasında daha fazla güç tüketimi yaşandığını fark etti. Bu yüzden Intel ve Toshiba SSD kullanan bilgisayarlar için 1803 güncellemesini yayınlamayı kesti.

Güncelleme sonrasında bilgisayarların masaüstüne ulaşamama probleminin ise Avast yüklü olan bilgisayarlarda yaşandığı söyleniyor. Bu iddianın ortaya atılmasıyla birlikte Microsoft, Avast yüklü olan bilgisayarlara güncelleme göndermeyi kesti. Sorunu çözmek için Microsoft ile birlikte çalıştıklarını belirten Avast ekibi, kendi denemelerinde problemi gözlemlemek için aynı hatayı almayı başaramadıklarını söyledi.

Bu bilgiyi alan bazı kullanıcılar, güncellemeyi yüklemeden önce Avast’ı sildiklerini, güncelleme yüklendikten sonra ise yeniden yüklediklerini paylaştılar. Fakat henüz sorunun kaynağını net olarak Avast da, Microsoft da bulabilmiş değil. Bu bilgiye dayanarak şimdilik bu güncellemeyi yüklemenizi tavsiye etmiyoruz.