Anasayfa Haber Apple, Steam Link İçin Onay Vermedi

Apple, Steam Link İçin Onay Vermedi

Valve’ın yeni mobil uygulamasının App Store’a girişi Apple tarafından engellendi.

Apple, uygulama mağazasında yayınlanacak tüm uygulamaları derin incelemeden geçiriyor. Uygulama kalitesi konusunda büyük avantaj sağlayan bu inceleme süreci, hatalı, düşük performanslı, zararlı ve Apple’ın politikalarına uygun olmayan uygulamaların elenmesini sağlıyor.

Geçtiğimiz hafta Steam Link’in Android beta sürümü Play Store’da yayınlandı. Kullanıcılar uygulamanın tam sürüme geçmesini ve iOS’ta da yayınlanmasını beklerken, Apple beklenmedik biçimde uygulamanın App Store’da yayınlanmasını engelledi.

Valve, yaptığı açıklamada uygulamanın aslında 7 Mayıs’ta Apple tarafından onaylandığını söyledi. Bunun üzerine 9 Mayıs’ta duyurularını yapan Valve, bir sonraki gün Apple’ın onayını iptal ettiği haberini aldı.

Apple, tekrar yaptığı incelemede Steam Link’in uygulama ilkelerine aykırı olduğunu tespit ettiğini belirtti. Steam ise aslında benzer işi yapan (LAN üzerinden PC yönetme – görüntü aktarma) pek çok uygulama bulunduğunu söyleyerek kendini savundu. Bu savunma Apple tarafından kabul görmedi ve Steam Link’in iOS cihazlara gelmesi engellendi.

Apple’ın bu hamlesinin, App Store’daki oyun gelirlerinin düşme tehlikesinden kaynaklı olduğu iddia ediliyor. App Store’da da çok sayıda yüzeysel, basit ve kalitesiz mobil oyun bulunuyor. Kullanıcıların telefonlarında AAA kalitesindeki Steam oyunlarını oynamaları, bu oyunlardan gelen geliri tehdit edebilir. Fakat bu durum, oyun oynamayı seven iPhone kullanıcılarının sırf Steam Link için Android’e geçmesiyle de sonuçlanabilir.