Anasayfa Haber Apple, NFC Kullanım Alanlarını Genişletecek

Apple, NFC Kullanım Alanlarını Genişletecek

İddialara göre iOS 12, iPhone telefonların NFC yeteneklerini artıracak.

Apple’ın akıllı telefonlarında iPhone 6’dan bu yana NFC donanımı bulunuyor. Fakat şirket bu donanımın uygulamalar tarafından kullanılmasına izin vermiyordu. İddiaya göre iOS 12 ile birlikte bu durum değişecek.

Apple’ın 4 – 8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği WWDC etkinliğinde, iOS’un yeni sürümüyle ilgili detaylı bilgi verilmesi bekleniyor. Bu etkinliğe az bir süre kala, NFC özelliklerinin uygulamalara açılacağı bilgisi sızdırıldı.

İddiaya göre Apple, iOS 12 ile birlikte telefonlarına toplu taşıma ve otel giriş kartları gibi özellikler kazandırmak istiyor. Yani iPhone’ların bir nevi Akbil benzeri işlev kazanması hedefleniyor.

Otel odalarına girişlerde hali hazırda iPhone’lar kullanılabiliyor. Fakat uygulamalar, telefon ile kilit arasındaki iletişimi ancak Bluetooth ile sağlayabiliyor. Bluetooth’un güvenlik seviyesi ise NFC’lerden düşük.

Apple’ın NFC donanımı uygulama geliştiricilere sunmasıyla birlikte, Bluetooth kullanan bu tip uygulamaların NFC’ye geçiş yapacağı konuşuluyor. Benzer bir entegrasyonun Türkiye’de İETT gibi kurumlarla yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu.