Anasayfa Haber Snapdragon 845 İşlemcili İlk Dizüstü Bilgisayar Ortaya Çıktı

Snapdragon 845 İşlemcili İlk Dizüstü Bilgisayar Ortaya Çıktı

Geekbench sonuçları, yeni işlemcinin de Windows 10’da düşük performans verdiği görülüyor.

Qualcomm ve Microsoft, ARM tabanlı Windows dizüstü bilgisayarların geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında Asus ve HP’nin Snapdragon 835 işlemcili bilgisayarları tanıtılmıştı. Bu bilgisayarlar, 20 – 22 saatlik batarya ömürleri sebebiyle ilgi toplamıştı.

Şimdi de Geekbench veritabanında Lenovo’nun Snapdragon 845 işlemcili bir bilgisayarı ortaya çıktı. Snapdragon 845, 4 tane 2,8 GHz Kryo 385 Gold ve 4 tane 1,7 GHz Kryo 385 Silver çekirdeği barındırıyor. Bu işlemcinin akıllı telefonlardaki maksimum saat hızı ise 2,8 GHz.

Geekbench veritabanındaki Lenovo bilgisayarın işlemcisinin ise 2,96 GHz hızında çalıştığı görülüyor. Bu da üreticilerin daha fazla performans elde etmek için Snapdragon 845’e overclock uygulayabileceğine işaret ediyor.

Son derece dar ve sıkışık tasarlanan akıllı telefonlar için geliştirilen Snapdragon 845, dizüstü bilgisayar gibi daha geniş bir alanda, daha iyi bir soğutma ile daha yüksek saat hızlarına çıkabilir.

Lenovo’nun adı belli olmayan Snapdragon 845 işlemcili bilgisayarı, Geekbench’ten tek çekirdekte 1.352 puan elde etmiş. Snapdragon 835’e sahip olan HP Envy X2 ise tek çekirdekte 1.295 puan alabiliyordu. Ancak aradaki fark beklenenin oldukça altında. Kullanıcıların bu performansa rağmen, batarya ömrü için Snapdragon işlemcili bilgisayarları tercih edip etmeyeceklerini ise zaman gösterecek.