Anasayfa Haber Huawei, Telefonlarındaki Bootloader Erişimini Kapatıyor

Huawei, Telefonlarındaki Bootloader Erişimini Kapatıyor

Huawei kullanıcıları artık telefonlarına kolayca ROM yükleyemeyecek.

Pek çok kullanıcı, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarına farklı kişiler tarafından özelleştirilmiş Android sürümlerini yüklüyorlar. ROM olarak adlandırılan bu sürümlerde kullanıcılar daha farklı özelliklere erişebiliyorlar.

Huawei, kullanıcıların bu ROM’ları daha kolay yükleyebilmeleri için Bootloader’a erişmek isteyenlere yardımcı oluyordu. Hatta sitesinde bunun nasıl yapılacağıyla ilgili açıklamalar da mevcuttu. Şirket bu açıklamaların bulunduğu sayfaları da siteden kaldırdı.

Huawei’den yapılan açıklamada, kullanıcı deneyiminin en iyi şekilde olması ve ROM kaynaklı problemlerin yaşanmaması için Bootloader erişiminin kaldırıldığı belirtildi. Sistem hataları, yavaşlama, bataryanın daha çabuk bitmesi ve verilerin çalınması ihtimalleri ise ROM kaynaklı problemlere örnek olarak gösterildi.

25 Mayıs’tan sonra satışa sunulan telefon modelleri için Bootloader erişim kodları sağlanmayacak. 25 Mayıs öncesinde piyasaya çıkan telefonlar için ise 60 günlük bir süre daha verildi. Bu karar bazı kullanıcıların canını sıkacak olsa da, çoğu markanın güvenlik kaygısıyla aynı politikayı izlediği de bir gerçek.