Anasayfa Haber Samsung, QLED Televizyonlarına FreeSync Desteğini Getiriyor

Samsung, QLED Televizyonlarına FreeSync Desteğini Getiriyor

FreeSync destekli televizyonlar, konsol oyuncularına büyük fayda sağlayacak.

AMD’nin FreeSync ve Nvidia’nın G-Sync teknolojileri, bilgisayarlarda V-Sync’in yerini alarak oyunlardaki kaliteyi artırıyor. Bu teknolojiler, ekranın tazeleme oranını dinamik bir şekilde ekran kartından saniyede gelen görüntü sayısına (FPS) göre değiştiriyor. Böylece hem gecikme oranları düşüyor, hem de ekran kartı kendini monitörle senkronize etmek için FPS’yi düşürmek zorunda kalmıyor.

PC kullanıcılarının aşina olduğu bu teknolojiye, geçtiğimiz aylarda Xbox One konsol sahipleri de kavuştu. Fakat Xbox One’ın FreeSync desteğinden faydalanmak için FreeSync destekli oyuncu monitörüne ihtiyaç duyuluyordu. Samsung ise bu ihtiyacı ortadan kaldıracak bir yenilik yapmaya hazırlanıyor.

Samsung, hali hazırda piyasada olan bazı televizyonlarına yazılım güncellemesiyle FreeSync desteğini getiriyor. Böylece kullanıcılar televizyonlarını yenilemeden FreeSync’ten faydalanabilecekler. Bu özellik, televizyonların “Oyun Modu” seçeneği altında görünecek.

FreeSync’in aktifleştirilmesi, televizyonu 1080p çözünürlüğe kilitleyecek. Ayrıca Samsung, FreeSync ile zaman zaman parlaklık problemlerinin de yaşanabileceğini söylüyor. Yine de bu kadar önemli bir özelliğin ücretsiz olarak, yalnızca yazılım güncellemesiyle sunulacak olması sevindirici.

Güncellemeyi alacak Samsung televizyon serileri ise şunlar:

  • Q7FN
  • Q8FN
  • Q9FN
  • NU8000