Anasayfa Haber Drone Pervaneleri Daha Güvenli Olacak

Drone Pervaneleri Daha Güvenli Olacak

Drone pervanelerinin canlıları yaralama ve eşyalara zarar verme ihtimali ortadan kalkacak.

Tüketici tarafından satın alınabilecek fiyat seviyelerine inen dronelar, günümüzde bir nevi “yetişkin oyuncağı” konumunda. Elbette ki fotoğraf ve video çekimlerinde, profesyonel amaçlarla da büyük fayda sağlayabiliyor. Fakat amatör olarak gündelik hayatımızda yerini almış olan bu ürünlerin bazı tehlikelerinin olduğu da biliniyor.

Drone pervaneleri, yapıları gereği açıkta duruyor. Çalışmaya başladığında son derece yüksek devir hızlarına ulaşan bu pervaneler, çarptığı insanlarda veya hayvanlarda ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Safety Rotor adı verilen yeni güvenlik sistemi, drone kaynaklı yaralanmaların önüne geçebilir.

Pervanenin çevresinde yer alan ince bir plastik parça, pervane ile birlikte dönmeye başlıyor. Pervanenin kendisinden daha yavaş bir hızda dönen plastik parça, herhangi bir nesneye dokunup durduğunda drone kontrol mekanizmasına durumu bildiriyor. Kontrol mekanizması da pervanelere ters yönde dönmesini sağlayacak akım sağlayarak durmasını sağlıyor. Üstelik tüm bunlar 0,06 saniye içinde gerçekleşiyor.

Drone’lara ek 20 gram ağırlık ve 15 dolar maliyet getiren bu sistem ne kadar ilgi görecek henüz bilinmiyor. Ancak hem olası yaralanmaları, hem de drone pervanelerinin hasar görmesini önleyebilecek bir buluş olması, drone pilotlarının ilgisini çekebilir.