Anasayfa Mobil ASUS ROG Android Oyun Telefonu

ASUS ROG Android Oyun Telefonu

ASUS’un 90 Hz ekranlı yeni ROG Android oyun telefonunu Computex’te deneyimleme şansı elde ettik.

Geçtiğimiz aylarda ASUS, yaklaşan Computex fuarında bir ROG etkinliği yapacağını belirtmiş ve burada da oyun için Android tabanlı bir akıllı telefon duyacağına dair paylaşımlarda bulunmuştu. Fuarın başlaması ile cihazın özellikleri de ortaya çıktı ve biz de ROG Gaming telefonu yerinde deneyimledik!

Cihaz normal kullanıma ek olarak bir masaüstü istasyona da bağlanabiliyor. Bu istasyondan da HDMI ile TV’ye veya monitöre görüntü aktarılabiliyor. Yine cihaz için bir de kontrolcü kiti mevcut. Bu kit sayesinde ekrana öfkeyle dokunmak zorunda kalamadan yön tuşları ile karakterlerinizi kolayca yönetmeniz mümkün. Fortnite’ın da bu yaz Android’e geleceğini hesaba kattığımızda ASUS’un cihazı doğru zamanda tanıttığını söyleyebiliriz.

ROG telefonda Qualcomm’un güçlü Snapdragon 845  işlemcisi mevcut. RAM konusunda da 6 GB RAM’e sahip olmasını beklememize rağmen şu anda bütün teknik detayların paylaşılmadığını belirtelim. Ürünün en önemli özelliği ise şüphesiz 90 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresine sahip paneli.

TwinView Dock

Ürünün aksesuarları arasında çift ekranlı bir istasyon da yer alıyor. Bu istasyon ile oyunu oynarken örneğin ikinci ekranda haritayı görebiliyorsunuz.

802.11ad

ROG Gaming telefonda kablosuz konusunda da son teknoloji kullanılıyor. ASUS bu bağlamda özellikle istasyona görünü aktarırken takılma olmaması için en son WiFi standardı olan 802.11ad’yi cihaza dahil etmiş.