Anasayfa Makale Birden Fazla Optik Sürücüye Aynı Anda Nasıl Veri Yazılır?

Birden Fazla Optik Sürücüye Aynı Anda Nasıl Veri Yazılır?

PowerISO ile aynı dosyayı birden fazla diske aynı anda yazabilirsiniz.

Oyunların online mağazalar üzerinden satın alındığı, filmler ve dizilerin Neftlix üzerinden izlendiği bugünlerde, optik medya için artık geçmişte kalan bir hatıra dersek pek abartmış olmayız. Ancak zaman zaman bir CD veya DVD’ye dosya yazdırmamız gerekebiliyor.

Optik sürücüler günümüzde artık ilkel sayılabilecek teknolojiler kullandığı için, bir USB belleğe 5 dakikada yazdırılabilecek bir dosyanın optik bir sürücüye yazdırılması 30 dakikayı bulabilir. Ve eğer aynı dosyayı birden fazla diske yazdırmanız gerekiyorsa bu süreç çekilmez olabilir. Neyse ki bu işlemi kolaylaştıracak bir uygulama mevcut. Tabii eğer birden fazla optik sürücüye sahipseniz.

PowerISO günümüzde kullanılan en popüler disk yazdırma araçlarından biri. Ancak bu uygulamanın aynı anda birden fazla disk yazdırma özelliği herkes tarafından bilinmiyor. Bu yazımızda adım adım PowerISO’yu kullanarak bir dosyanın aynı anda birden fazla diske nasıl yazdırılacağını göstereceğiz.

Öncelikle sahip olduğunuz optik sürücülerin hepsinin bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun. Ardından yazdırmak istediğiniz dosyaları hazırlayın ve PowerISO uygulamasını başlatın.

Yazdır butonuna tıklayın ve kaynak dosyayı belirleyin.

More Settings butonuna tıklayın ve bilgisayarınıza bağlı olan ve yazdırma işleminde kullanmak istediğiniz optik sürücüleri seçip onaylayın.

Her şey hazır olduktan sonra Yazdır butonuna tıklayarak yazdırma işlemini başlatın. PowerISO seçtiğiniz kaynak dosyayı bilgisayarınıza bağlı olan optik sürücülerdeki disklere yazdıracaktır. Yazdırma sürecini adım adım aynı pencere üzerinden takip edebilirsiniz.