Anasayfa Haber Bülten AMD, Computex 2018’de Yeni Nesil Ürünlerini Tanıttı

AMD, Computex 2018’de Yeni Nesil Ürünlerini Tanıttı

AMD

AMD, COMPUTEX TAIPEI 2018’de düzenlediği basın konferansıyla yeni nesil CPU ve GPU ürünlerini tanıttı.

AMD, 2018’de piyasaya çıkması beklenen 7nm AMD Radeon Vega GPU ürünlerini, 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulacak olan 32 çekirdekliye kadar olan 12nm 2. Nesil AMD Ryzen Threadripper işlemciler ve Ryzen ve Radeon ürünlerinin üst kalite OEM cihazlarındaki kullanıcı oranını duyurdu. AMD aynı zamanda EPYC işlemcileri için dört büyük aşamadan söz etti: EPYC işlemcilerin Tencent Bulut Hizmetleri üzerinde mevcudiyeti, yeni bir HPE tek soketli sistem, ilk Cisco UCS sunucu platformuyla ilgili detaylar ve 2018’in ikinci yarısında denenmeye başlanacak olan “Rome” kod adlı yeni nesil 7nm EPYC işlemci.

AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Computex 2018’de endüstrideki en güçlü CPU ve GPU ürün portföyünün, önümüzdeki aylarda nasıl daha da güçlü olacağını gösterdik. Ryzen, Radeon ve EPYC işlemcilerimizin dinamizmi üzerine inşa edilen sıradaki 7nm ve 12nm ürünlerimiz, AMD’nin oyundan makine öğrenimine ve veri merkezlerine kadar yüksek performanslı bilgi-işlem konusundaki liderliğini ortaya koyuyor.”

İstemci Bilgi-İşlem Güncellemeleri

  • AMD, 32 çekirdek ve 64 iş parçacığına kadar farklı modeller barındıran 2. Nesil AMD Ryzen Threadripper işlemcilerini tanıttı. 12nm üretim teknolojisine sahip olan bu işlemcilerin, veri işleme, post prodüksiyon ve şifreleme gibi iş yüklerinde sıra dışı performansla birlikte 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.
  • AMD, Ryzen APU’lar, 2. Nesil Ryzen masaüstü işlemciler ve Radeon grafikler ile güçlendirilmiş ve dünya çapındaki OEM ortaklarının sunduğu yüksek kalite notebook ve masaüstü sistemlerini tanıttı. Yeni tanıtılan sistemler arasında şunlar bulunuyor:
    • Acer Predator Helios 500 notebook, Predator Orion 5000 masaüstü ve Nitro 50 oyuncu masaüstü
    • ASUS VivoBook X505ZA ve X570ZD notebook’lar
    • Dell’in içerisinde Inspiron 13” 7000 2’si 1 arada, Inspiron 15” 5000 notebook’ları ve Inspiron 7000 oyuncu masaüstü bilgisayarını barındıran en yeni Inspiron serisi
    • HP Envy x360 13” ve Envy x360 15” notebook’ları
    • Huawei MateBook D 14” notebook
    • Lenovo Yoga 530, IdeaPad 530S, 330S ve 330 notebook’ları

AMD aynı zamanda Ryzen masaüstü işlemciler için AM4 masaüstü ekosistemini, AMD B450 yonga setine sahip anakartlarla genişletmeye ve iyileştirmeye de devam ediyor. 2. Nesil Ryzen masaüstü işlemciler için iyileştirilen B450 yonga setleri özellik, performans ve değer konusunda üstün bir denge sunuyor. Yonga setine sahip ürünler ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte ve MSI gibi iş ortakları tarafından piyasaya sunulacak.

Grafik ve Oyun Güncellemeleri

AMD, 7nm üretim teknolojisi ile hazırlanan ve özellikle profesyonel/veri merkezi uygulamalarına yönelik üretilen ilk Radeon Vega GPU’yu kamuoyuna tanıttı.

AMD, 7nm Radeon “Vega” mimarisini baz alan Radeon Instinct’i ilk müşterilere sunmaya başladı. Ürün aynı zamanda 2018’in ikinci yarısında sunucu ve iş istasyonları için piyasada olacak.

AMD aynı zamanda şunları da açıkladı:

  • Powercolor’un Radeon RX Vega 56 “nano” grafik kartı, küçük form faktörde yüksek oyun performansını mümkün kılıyor.
  • Bağlı bir Radeon RX grafik kartlı PC veya bir Microsoft Xbox One S veya Xbox One X konsol ile Samsung’un yeni 80” QLED TV’lerinde yırtılma olmayan ve akıcı oynanış sağlıyor.
  • Ubisoft’un yakın zamanda piyasaya çıkan AAA oyunu Far Cry 5 için HDR ile FreeSync desteği sunuldu.
  • Firmanın ilk Cisco UCS sunucu etkileşimi, %128 daha fazla çekirdek, %50 daha fazla sunucu ve raf başına %20 daha fazla depolama sunuyor.
  • Lider çift soketli rakipten sanal makine başına %27 daha düşük maliyetle sanallaştırma ve yazılım depolama uygulamaları için tamamen yeni HPE ProLiant DL325 Gen10 tek soketli sunucu.

Sunucu Güncellemesi

AMD, EPYC işlemcilerindeki büyüme durumlarını duyurdu:

  • EPYC tabanlı SA1 Tencent Bulut Hizmeti piyasa sunuldu
  • Zen2 mimarisini barındıran ve kod adı “Rome” olan yeni nesil 7nm EPYC işlemci, AMD laboratuvarlarında çalışmakta ve bu yılın ikinci yarısında müşterilere örnekler sağlanacak, 2019’da ise piyasada olacak.