Anasayfa Haber Blizzard Yeni Diablo Oyunu Geliştiriyor

Blizzard Yeni Diablo Oyunu Geliştiriyor

Blizzard’ın iş ilanları, şirketin yeni bir Diablo oyunu üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

2012’de piyasaya sürülen Diablo 3, ilk başta büyük hayal kırıklığına sebep olmuştu. Kaliteli eşyaları bulma zorluğu, gerçek para ile alış veriş yapılabilen açık artırmanın bulunması ve bazı mekanikler, oyundan bir Diablo 2 keyfi almayı imkansız hale getiriyordu. Neyse ki Blizzard oyunda çok ciddi değişiklikler yaparak, Reaper of Souls ek paketiyle birlikte oynanabilir hale getirdi.

Reaper of Souls’a da 1 yıldan uzun süredir içerik ve denge güncellemesi gelmiyor. Oyuncular Blizzard’ın Diablo’yu terk ettiğini düşünürken, yayınlanan bir ilan durumun farklı olduğuna işaret ediyor.

Duyurulmamış Diablo Projesi

Blizzard, “duyurulmamış bir Diablo projesi” için zindan tasarımcısı arıyor. Tasarımcının, zindanlardaki 3D modellemeler ve dokular üzerine çalışması isteniyor.

Şirketin nasıl bir proje üzerine çalıştığı henüz bilinmiyor. Bu bir ek paket olabileceği gibi, yepyeni bir oyun da olabilir. Diablo 3 ek paketi için yeni çalışanların aranıyor olması çok şaşırtıcı olmaz. Zira muhtemelen sürekli olarak Diablo 3 için çalışan çok az kişi bulunuyor. Bir ek paketin yapımına karar verilmesiyle birlikte ekibe yine isimlerin katılması istenmiş olabilir.

Peki yeni oyunun adı Diablo 4 olur mu? Açıkçası bu ihtimal pek gerçekçi görünmüyor. 2012’de Diablo 3, 2014’te de ek paketi Reaper of Souls piyasaya çıktı. Blizzard’ın geleneklerine göre Diablo 3, hala yeni bir oyun.

Diablo Mobil Cihazlara Gelir Mi?

Eğer bahsi geçen proje bir ek paket projesi değilse, mobil bir Diablo oyunu da geliştiriliyor olabilir. Zindan tasarımcısından 3D modellemelerin yapılması beklendiğine göre bu bir Diablo 3 portu olmayacak.

Yeni Diablo projesinin netleşmesini yakın vadede beklemek anlamsız. Eğer proje bir ek paket veya mobil oyunsa çok düşük bir olasılıkla Blizzcon 2018’de duyurulur. Fakat şapkadan Diablo 4 çıkacaksa, ilk ekran görüntülerini en iyi ihtimalle 2020’de görürüz.