Anasayfa Haber Matrix PowerWatch X, Vücut Isısıyla Çalışıyor

Matrix PowerWatch X, Vücut Isısıyla Çalışıyor

Matrix tarafından geliştirilen PowerWatch X satışa çıkıyor.

Matrix Industries isimli bir şirket, akıllı saat özelliklerine sahip yeni PowerWatch X saatini satışa çıkardı. Saatin ön plana çıkan özelliği ise şarj etmeye ihtiyaç duymuyor olması.

Piyasada kullanıcının vücut ısısından elde edilen enerjiyle çalışan pek çok saat bulunuyor. Fakat bu saatlerin işlevleri oldukça sınırlı. PowerWatch X ise çıtayı bir hayli yükseğe taşıyan bir ürün.

Özel, güç tüketimi düşük bir işletim sistemine sahip olan PowerWatch X, bildirimleri görüntülemenin yanı sıra kullanıcının davranışlarını da kaydedebiliyor. Yüksek kalitede alüminyum kasaya sahip olan saat, 200 metre derinliğe kadar su geçirmiyor.

Saatin içinde ısıyı elektriğe dönüştüren termoelektrik jeneratörleri bulunuyor. Bu jeneratörlerin, günümüzdeki diğer termoelektrik jeneratörlerden daha verimli olduğu söyleniyor.

Şarj edilmeye ihtiyaç duymayan saat, insan koluna takılmadığı takdirde kendini bekleme moduna alıyor. Saat bu bekleme modunda 2 yıl uykuda kalabiliyor.

Matrix Industries’in bu saati 279 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa çıktı. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.