Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon 850 İşlemci Duyuruldu

Qualcomm Snapdragon 850 İşlemci Duyuruldu

Yeni işlemci Windows 10 işletim sistemi çalıştıracak bilgisayarlar için geliştiriliyor.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Qualcomm’un ARM tabanlı işlemcilerine yer verilebileceğini duyurmuştu. Hatta beraberinde bazı markaların Snapdragon işlemcili Windows 10 dizüstü bilgisayarları tanıtılmıştı.

Telefonlar için geliştirilen Snapdragon işlemciler, Windows 10’un güncel sürümlerinde tatmin edici performans sergileyemiyorlar. Qualcomm da bu problemin üstesinden gelebilecek Snapdragon 850 işlemcisini tanıttı.

Qualcomm yeni işlemciyle batarya ömrünün 25 saate ulaşacağını söylüyor. Sürekli aktif bağlantı desteği sunan işlemci, Snapdragon X20 LTE modemini içerecek.

Snapdragon 850, 4K görüntü yakalayıp oynatabilecek. İşlem gücü ise %30 oranında artacak. GPU performansının Adreno 630’a göre %30 artış göstereceği de söylendi. GPU’ya, Hexagon 685 vektör işlemcisi eşlik edecek.

Snapdragon 850 işlemcili ilk Windows 10 dizüstü bilgisayarlar, 2018 sonlarına doğru piyasaya çıkacak. Gerçekten vadedilen performansı verip veremeyeceklerini ise ilk örnekler çıktığında birlikte göreceğiz.