Anasayfa Haber NASA, Mars İle İlgili Önemli Bulgular Paylaştı

NASA, Mars İle İlgili Önemli Bulgular Paylaştı

Yeni bulgular Mars’ta hayat bulunma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

NASA, Curiosity aracıyla Mars’taki araştırmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde önemli bir bulguyu paylaşacağını açıklayan NASA, çok sayıda insanın aklına “Mars’ta hayat mı bulundu?” sorusunu getirmişti.

Curiosity, Mars’ta hayat olup olmadığına dair araştırmalarında iki farklı bulgu elde etti. Bu bulgulardan ilki organik moleküller. Karbon tabanlı bu moleküllerin canlılarda da yer aldığı açıklandı. Fakat bu tek başına Mars’ta hayat bulunduğunu ispatlayan bir bulgu değil. Bu moleküllerin aynı zamanda çok eski bir yaşam formundan gelmiş olabileceği de söyleniyor.

Bir diğer bulgu ise Mars’ın atmosferindeki metan gazı miktarıyla ilgili. NASA, Mars’taki metan gazı miktarının mevsimsel olarak değiştiğini duyurdu. Dünya’da metan gazı değişimlerinin en büyük sebebi canlılar.

Mars’ta da benzer bir durumun söz konusu olabileceği düşünülüyor. Fakat bu bulgu da bir ispat niteliği taşımıyor. Yetkililer, metan miktarındaki değişikliklerin jeolojik olaylardan da kaynaklanabileceğini belirtti. NASA bu konudaki çalışmalarını sürdürecek.