Anasayfa Haber Nvidia, DisplayPort Problemi İçin BIOS Güncellemesi Yayınladı

Nvidia, DisplayPort Problemi İçin BIOS Güncellemesi Yayınladı

DisplayPort sorunundan Maxwell ve Pascal tabanlı ekran kartları etkileniyor.

Nvidia bazı ekran kartlarındaki DisplayPort 1.3 ve DisplayPort 1.4 desteğinin düzgün işlemediğini fark etti. Yeni nesil yüksek çözünürlüklü ve yüksek yenileme hızına sahip monitörlerin ortaya çıkmasıyla fark edilen bu durum, bilgisayarın açılamaması dahil olmak üzere çeşitli problemlere yol açıyor.

Bu hata ne yazık ki bir sürücü güncellemesiyle giderilemiyor. Nvidia bunun için bir ekran kartı BIOS güncelleme yazılımı yayınladı. Yazılım ekran kartınızın bu güncellemeye ihtiyacı olup olmadığını kontrol ederek, gerektiği takdirde BIOS’u güncelliyor. Güncelleme tüm markaların ekran kartlarıyla uyumlu.

Bu problemden yalnızca Maxwell (GTX 900) ve Pascal (GTX 1000) tabanlı ekran kartları etkileniyor. Ayrıca bu problemler yalnızca DisplayPort 1.3 veya DisplayPort 1.4 bağlantısına ihtiyaç duyan ekran kartlarında ortaya çıkıyor.

Ekran kartının BIOS’u güncellenirken hiçbir şekilde kesintiye uğramaması gerektiğini hatırlatalım. Eğer güncelleme esnasında bir şekilde kesinti yaşanırsa, ekran kartınız şık bir tuğlaya dönüşebilir.

DisplayPort sorunu için BIOS güncelleme yazılımını indirmek için tıklayın.