Anasayfa Haber Tesla Otomobillere Büyük Yapay Zeka Güncellemesi Geliyor

Tesla Otomobillere Büyük Yapay Zeka Güncellemesi Geliyor

Autopilot 9 sürümü, Tesla otomobillerin sürücüye bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak.

Elon Musk, Tesla otomobiller için Autopilot 9 isimli yeni yapay zeka sürümünün geliştirildiğini duyurdu. Autopilot’un 9. sürümünün ne gibi yenilikler getireceği net bir şekilde yazılmasa da, Musk yeni sürüm hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Twitter üzerinden verilen bilgilerde Autopilot 9’un tamamen güvenliği ön plana çıkardığı belirtildi. Musk bir kullanıcıya verdiği cevabında, yoğun trafik saatlerinde şeritlerin birleşmesi esnasındaki problemlerin giderildiğini söyledi. Bunun dışında hangi güvenlik geliştirmelerinin yapıldığı bilinmiyor.

Tesla’nın otomatik pilot özelliği şimdilik direksiyonda bir sürücü bulunmasını şart koşuyor. Eğer direksiyonda sürücü yoksa, otomobil çalışmayı reddediyor. Elon Musk, 9. sürüm otomatik pilot ile birlikte tamamen sürücüsüz otomobil tecrübesinin devreye gireceğini belirtti.

Bu güncellemeyle birlikte sürücülerin direksiyonla etkileşimi belirli koşullarda büyük oranda düşebilir. Güncelleme önümüzdeki Ağustos ayında yayınlanacak ve Tesla otomobillere otomatik olarak yüklenecek.