Anasayfa Haber Tesla Roadster, Basınçlı İticilerle Donatılacak

Tesla Roadster, Basınçlı İticilerle Donatılacak

Elon Musk, geliştirilmekte olan aracın yüksek performans sürümü hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında tanıtılan Tesla Roadster, gerek tasarımı gerekse performansıyla bir anda ilgi odağı olmuştu. Musk, 1,9 saniye gibi kısa bir sürede 0-100 km/s hızlanmasını gerçekleştirebilen Roadster’ın “standart model” olduğunu söyleyerek bu performansın daha da artırılabileceğini duyurmuştu.

Elon Musk, geçtiğimiz gün bunu nasıl gerçekleştirecekleriyle ilgili bilgi verdi. Son derece uçuk bir fikirle karşımıza çıkan Musk, araca 10 tane küçük SpaceX iticisinin yerleştirilebileceğini söyledi. Bu iticiler roketlerde manevra için kullanılanlara benziyor.

İticiler, elektrik bataryalarından aldığı enerji aracılığıyla haznelerinde hava biriktirecek. Biriktirilen hava ise roketlerde olduğu gibi itme kuvveti sağlamak amacıyla roket çıkışlarından salınacak. Musk, bu teknolojinin hızlanma, maksimum sürat, fren ve dönme durumlarında fayda sağlayacağını söyledi.

Haznelerin NOS sistemleri gibi ayrıca doldurmaya ihtiyaç duymaması sevindirici. Fakat 10 tane minik soğuk hava iticisinin aracın neresine saklanabileceği merak konusu. Bir diğer merak edilen konu ise bu seçenek ile aracın 0-100 km/s hızlanmasını ne kadar sürede tamamlayabileceği.