Anasayfa Haber Apple Ürünlerinin Suya Dayanıklılığı Artırılacak

Apple Ürünlerinin Suya Dayanıklılığı Artırılacak

Apple, cihazlarının suya dayanıklılığını artıracak yeni teknolojisi için patent aldı.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte küçülen ve cebe sığacak kıvama gelen pek çok elektronik cihaz, taşınabilirliğin getirdiği bazı problemlerle karşı karşıya. Bu ufak ve pahalı cihazlar, düşmeleri veya sıvıyla temas etmeleri halinde hurdaya dönüşebiliyorlar. Ancak üreticiler de cihazlarını bu tehlikelere karşı koruyacak önlemler almayı sürdürüyor.

Pek çok akıllı telefon üreticisi gibi Apple da iPhone 7’den bu yana akıllı telefonlarında suya dayanıklılık özelliğine yer veriyor. IP67 sertifikasıyla gelen telefonlar, suda 1 metre derinliğe kadar 30 dakika dayanabiliyor. Şirket yeni patentiyle bunu daha da iyileştirmeyi amaçlıyor.

Patentte, bağlantı noktalarının vakum üretecek bazı bileşenlerle donatılacağı yazıyor. Diğer detaylar ise pek anlaşılır değil. Patenti incelemek istiyorsanız, burayı tıklayabilirsiniz.

Apple bunun yanı sıra suya dayanıklı hoparlörler için de patent aldı. Bu patentlerin ilk olarak hangi cihazlarda kullanılabileceği ise henüz bilinmiyor. Bazen alınan patentlerdeki yeni teknolojiler asla üretim bandına yansımıyor.