Anasayfa Haber Intel, Ekran Kartlarının Çıkış Tarihini Duyurdu

Intel, Ekran Kartlarının Çıkış Tarihini Duyurdu

Intel’in yeni ekran kartlarını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

2017’nin Kasım ayında AMD’den ayrılan Raja Koduri, kısa bir tatilden sonra Intel’deki yeni görevine başlamıştı. Intel’in Raja’yı bünyesine katmasıyla birlikte, GPU sektörüne girmesi bekleniyordu. Geçtiğimiz aylarda Intel de bu durumu doğrulamıştı.

Intel’in ekran kartı üretecek olması en çok oyuncuları heyecanlandırdı. Zira bu sayede seçenek sayısı 2’den 3’e çıkacak ve rekabet artacak. Mesela AMD’nin şu sıralar üst seviye kartlarda biraz geride kalmasından dolayı Nvidia pazarda hayli rahat bir konumda. Fakat Intel’in de rekabete katılması, bu durumu hayli değiştirebilir.

Intel CEO’su Brian Krzanich, bir toplantıda ilk ekran kartlarının 2020 yılında piyasaya çıkacağını söyledi. Daha önce Intel’in ilk ekran kartının 2019’da çıkacağına dair söylentiler vardı. Krzanich verdiği bilgi ile bu söylentileri yalanlamış oldu.

Raja Koduri’nin Intel’de oldukça başarılı işler çıkaracağı tahmin ediliyor. AMD’de elindeki kısıtlı bütçeye rağmen iyi işler başaran Koduri’nin, Intel’deki çok daha geniş imkanlarla büyük ses getireceği konuşuluyor.