Anasayfa Haber Resmi La Liga Uygulaması Kullanıcılarını Dinliyor

Resmi La Liga Uygulaması Kullanıcılarını Dinliyor

Uygulamanın maçları korsan izleyenleri mikrofondan tespit ettiği anlaşıldı.

Futbol meraklılarının pek çoğu Barcelona ve Real Madrid takımları sebebiyle İspanya’nın 1. futbol ligi La Liga’yı yakından takip ediyor. La Liga’nın milyonlarca kişi tarafından indirilen resmi uygulamasının da kullanıcılarını yakından takip ettiği ortaya çıktı.

Avrupa yazılım/servis sözleşmelerinin daha saydam hale getirilmesiyle birlikte, La Liga uygulamasının kullanıcıları dinlediği anlaşıldı. Uygulama, maçların oynandığı saatlerde cihazların mikrofonunu kullanarak ortamı dinlemeye başlıyor.

Uygulama bu yolla elde ettiği sesleri bir koda dönüştürerek sunucuya gönderiyor. Sunucu da kod karşılaştırmalarını yaptıktan sonra benzer bir şey yakalayamazsa, gelen kodları siliyor.

Gönderilen ses kodlarında kullanıcının korsan bir şekilde maç izlediği anlaşılırsa veriler saklanıyor ve telefondan GPS verileri de alınıyor. Sonrasında da yasal işlemler başlatılıyor.

La Liga yetkilileri olayı bu şekilde açıklamış olmalarına rağmen kullanıcılardan büyük tepki aldılar. Eğer bu tip izlemelerden hoşlanmıyorsanız, uygulamalarınızın mikrofon erişimlerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Google’ın Android P ile birlikte arka planda kamera ve mikrofon erişimlerini kaldıracağını hatırlatalım. Bu sayede kullanıcıların farkında olmadan bu tür uygulamalara izin vermesinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.